Παραδόθηκε αυτοβούλως το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης

Στο τμήμα αναζητήσεων της ΓΑΔΑ παραδόθηκε αυτοβούλως χθες, βράδυ της Τρίτης στις 11 ο Γιώργος Πατέλης, μέλος της Χρυσής Αυγής, που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γιώργος Πατέλης,  έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή στην  εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τον Νοέμβριο ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του στο Εφετείο επικαλούμενος λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτό το αίτημα του και αποφάσισε την αποφυλάκιση του με όρους καθώς έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ωστόσο, η αποφυλάκισή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η αποφυλάκιση Πατέλη συνέπεσε χρονικά, με τον ένα χρόνο από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που επέτρεψε την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη με περιοριστικούς όρους, έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών σχετικά με την υπόθεσή του.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο: Συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Πέθανε ο Ανδρέας Τζέλλης, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις