Παιδων: Τι καταγγέλλει η δικηγορος του ανήλικου για την σεξουαλικη κακοποίηση

Μαρούσκα Σπυράκη
Μαρούσκα Σπυράκη
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη για περιστατικό που σημειώθηκε χθες Τρίτη στο νοσοκομείο «Παίδων»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ένα 7χρονο αγόρι, που φιλοξενείται στο νοσοκομείο, κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από έναν 14χρονο που επίσης φιλοξενείται στο «Παίδων».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 7χρονος αργά το βράδυ της Τρίτης επικοινώνησε με τη μητέρα του, λέγοντάς της πως ένας 14χρονος τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Σημειώνεται πως και τα δύο αγόρια φιλοξενούνται προσωρινά στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα οικογενειακά τους περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 7χρονος στη μητέρα του, ο 14χρονος τον στρίμωξε σε μια τουαλέτα του νοσοκομείου και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για βιασμό η παρενόχληση.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα αργότερα το ίδιο βράδυ να εισβάλει στο νοσοκομείο ένας άνδρας, προσποιούμενος τον πατέρα του 7χρονου, ο οποίος, αφού έδειρε τον φύλακα και μπήκε στο κτίριο, βρήκε τον 14χρονο φερόμενο ως δράστη και τον ξυλοκόπησε άγρια.

Τι καταγγέλλει η δικηγορος του ανήλικου για την σεξουαλικη κακοποίηση

Ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας, δηλώνω, ότι θα μετέλθουμε όλων των δικονομικών μέσων για την εύρεση της αλήθειας, εκείνης, που θα αποδώσει την πλήρη εικόνα και θα αναδείξει το μέγεθος της εγκληματικής τέλεσης.

Το έννομο αγαθό της ανηλικότητας για το θύμα ακρωτηριάστηκε, από πράξεις και παραλείψεις, που καταδεικνύουν ότι η κοινωνική προστασία διατυπώνεται μονάχα φραστικά, στη συνθήκη μιας προσχηματικής κρατικής ευαισθησίας, αλλά επί της ουσίας, δεν είναι παρά σκιά και παραμυθία. Οι ψίθυροι για πρακτικές συγκάλυψης των ευθυνών και παρεμπόδισης της πλήρους διαλεύκανσης, αποτελούν πλέον, ένταση κοινής βοής και πρέπει θεσμικά να απαντηθούν.

Η πληρεξουσία δικηγόρος, Μαρούσκα Σπυράκη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις