Οπαδική βία: Δίωξη σε 10 ατόμα για επίθεση σε 14χρονο στη Θεσσαλονίκη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δέκα νεαρών, ηλικίας 16 έως 19 ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την άγρια επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος 14χρονου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη.

Μετά την ταυτοποίησή τους από την αστυνομία, κλήθηκαν αρχικά να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου. Η δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψε την επίθεση, διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους απαγγέλθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία θα κληθούν να απολογηθούν το επόμενο διάστημα στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Tο περιστατικό συνέβη το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, όταν οι δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα στον 14χρονο και τον ξυλοκόπησαν. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει το θύμα, όσο δεχόταν τα χτυπήματα τον ρωτούσαν «τί ομάδα είναι». Χάρη στην επέμβαση υπαλλήλων παρακείμενου ξενοδοχείου που αντιλήφθηκαν το σκηνικό, γλίτωσε τα χειρότερα. Το θύμα συνοδευόταν από τον 15χρονο αδελφό του, που κατάφερε να ξεφύγει.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις