Ολλανδία: Εμπλοκή στην έκδοση του 39χρονου Ρουμάνου που κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του

39χρονου

Εμπλοκή στο θέμα της έκδοσης του 39χρόνου Ρουμάνου υπήκοου κατηγορουμένου για την δολοφονία και ενταφιασμό στην αυλή του σπιτιού του στην Κυπαρισσία της 42χρόνης συντρόφου του. Προσήχθη σε Δικαστήριο του Άμστερνταμ όπου κρατείται όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της Ανθρωποκτονίας με πρόθεση προκειμένου να δικαστεί για την πράξη αυτή.!

Αντέτεινε ότι επιθυμεί ζητά το συντομότερο να μεταχθεί να εκδοθεί στην Ελλάδα σε εκτέλεση του Διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Ότι θέλει να δικαστεί σε ελληνικό Δικαστήριο διότι το έγκλημα τελέστηκε στην Ελλάδα. Ότι δεν έχει νομικό παραστάτη στην Ολλανδία.

Το Δικαστήριο διέκοψε κατόπιν τούτου. Δεν του έχει επιτραπεί μέχρι τώρα να επικοινωνήσει με τον Συνήγορο υπεράσπισης του κ ΒΑΣΙΛΗ ΝΟΥΛΕΖΑ ο οποίος επιχειρεί να συνεννοηθεί με τις Ολλανδικές αρχές και την αρμόδια Εισαγγελική αρχή στο Άμστερνταμ ώστε να επισπεύσει να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης του στην Ελλάδα Η Ολλανδική Αστυνομία ανακοίνωσε στον Ρουμάνο υπήκοο ότι ενδεχομένως υπάρξει καθυστέρηση μέχρις ότου βρεθεί πτήση για την Αθήνα η κράτηση του εκεί ίσως διαρκέσει ως 20 ημέρες μέχρι να εκδοθεί τελικά στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς

ΣτΕ: Συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία τα self test στο Δημόσιο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις