Οι συνομιλίες – φωτιά του κυκλώματος της κόκας

Κύκλωμα κοκαΐνης κόκας

Η «Μ» αποκαλύπτει τους διαλόγους που κατέγραψε ο κοριός της ∆ίωξης Ναρκωτικών. Σε ποιους επώνυµους πελάτες σέρβιρε ναρκωτικά το κύκλωµα της κόκας. Οι τέσσερις διάσηµοι καλλιτέχνες, η τηλεπερσόνα, η διαφηµίστρια, ο σκηνοθέτης και ο δικηγόρος που
«έκαιγαν» τα ρουθούνια τους.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ     

Εμπλοκή αρκετών επώνυμων τραγουδιστών, προσώπων της τηλεόρασης, δικηγόρων, μελών συγκροτημάτων, πολιτευτών, επιχειρηματιών, προσώπων της διαφήμισης και της επικοινωνίας, αλλά και παράδοση κοκαΐνης μέσα σε τηλεοπτικά στούντιο εκεί όπου βρισκόταν «ο σκηνοθέτης και η παρέα του», προκύπτουν από τους 36 ψηφιακούς δίσκους και τις εκατοντάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών τις οποίες έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές που ερευνούν τη δικογραφία για την εξαμελή εγκληματική οργάνωση (με επικεφαλής έναν 33χρονο Αλβανό) που πραγματοποιούσε delivery κοκαΐνης στις πλούσιες γειτονιές των Αθηνών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύκλωμα κοκαΐνης: Τα «μπουκάλια», οι «τυρόπιτες» και οι διάσημοι τραγουδιστέςΟι παραγγελίες

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει τους διαλόγους οι οποίοι καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας της ∆ίωξης Ναρκωτικών από τον Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2020 στην προσπάθεια εξάρθρωσης του κυκλώματος που σέρβιρε ναρκωτικά σε σπίτια και γραφεία επώνυμων πελατών. 

Από τις συνομιλίες που ξεχωρίζουν είναι εκείνες πολύ γνωστής tvpersona, της Φ.Ψ.,η οποία στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με πασίγνωστους καλλιτέχνες η οποία ακούγεται να ζητεί δύο φορές κοκαΐνη από τον εγκέφαλο της οργάνωσης, του Θ.Λ., βασικού μέλους πασίγνωστης μπάντας, ο οποίος παραγγέλνει «δύο μπύρες» ζητώντας να του τις φέρουν σε μια κόκκινη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και του Κ.Ι., πασίγνωστου ράπερ ο οποίος φέρεται τον Ιούνιο του 2020 να παραλαμβάνει ένα γραμμάριο κοκαΐνης από άλλο μέλος της οργάνωσης. 

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προκύπτει, η ύπαρξη μιας γυναίκας, που φέρεται να έχει συχνές επικοινωνίες με τους ντίλερ (μέσω εταιρικού κινητού διαφημιστικής εταιρείας) για «εφοδιασμό» σε παρέες. Η συγκεκριμένη κυριά, έχει καταγραφεί στις 22 Ιουνίου να καλεί έναν από τους προμηθευτές ζητώντας να της φέρει «δύο κλειδιά», δηλαδή δύο γραμμάρια κοκαΐνης μέσα σε μεγάλο στούντιο της Αθήνας όπου γυρίζεται μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή τηλεοπτική μουσική εκπομπή.  Στη συνομιλία η  γυναίκα ακούγεται να λέει ότι επιθυμεί το προϊόν να είναι καλό, καθώς στο στούντιο βρίσκεται καινούργιος κόσμος, μεταξύ των οποίων και ένας σκηνοθέτης, που μπορεί να αποτελέσει μελλοντική πελατεία!

Ο «κοριός»

Παράλληλα, ο «κοριός» καταγράφει και τηλεφώνημα μεταξύ μέλους της οργάνωσης και μιας συσκευής που έχει καταχωρηθεί στη ∆.Μ., μητέρα γνωστού ηθοποιού με πολλά χιλιόμετρα σε τηλεόραση και κινηματογράφο, αλλά και η κλήση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2020 όταν η Α.Μ., γνωστή πολιτεύτρια της Εκάλης, ζήτησε κοκαΐνη (πάνω από δύο γραμμάρια) για να κεράσει καλεσμένους που είχε στο σπίτι της. Στη δικογραφία περιέχεται και η συνομιλία του δικηγόρου ∆.Μ., ο οποίος ακούγεται, μάλιστα, να κάνει παζάρια με τον προμηθευτή ζητώντας να του πουλήσει ένα γραμμάριο κοκαΐνης έναντι 50 ευρώ. Την ίδια στιγμή από άλλες συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος και πελατών γίνεται αναφορά και σε δύο διάσημους τραγουδιστές. Τον Γ.Μ. και ένα «Γιάννη». Σε συνομιλία του Αλβανού ντίλερ με έναν πελάτη του, τον ρωτάει εάν είναι μαζί του ο Γ.Μ., με τον πελάτη να του απαντάει ότι εκείνη τη φορά δεν είναι εκεί. 

Το υλικό

Η κοκαΐνη διακινούταν σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι μέσω SMS, ενώ η παράδοση γινόταν κατ’ οίκον. Η χρέωση κυμαινόταν στα 70 – 100 ευρώ ανά γραμμάριο. Σε ορισμένες περιπτώσεις προκύπτει ότι οι διακινητές είχαν τύχη βουνό, ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια φορά παραλίγο να πέσουν (λόγω λαθεμένης συνεννόησης) επάνω σε αστυνομικούς που φρουρούν σπίτι γνωστής δικαστή! 

Στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις οι οποίες έχουν καταγράφει άλλοι πελάτες εμφανίζονται να παραγγέλνουν ναρκωτικά χρησιμοποιώντας κώδικες ονομασίες όπως «δύο μπουκάλια», «τυρόπιτες» και άλλα. Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες «κώδικες ονομασίες» αφορούν κοκαΐνη, ενώ εκτιμάται ότι τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν όλοι όσοι εμπλέκονται να «παρελάσουν» από τα ανακριτικά γραφεία, με εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο να τους ασκηθεί δίωξη. Οι ανακριτικές Αρχές αναμένεται να περάσουν από «κόσκινο» τις 235 επαφές των εμπόρων που κατάφεραν να καταγράψουν ενώ αναμένουν την ταυτοποίηση άλλων 500 κλήσεων. Την ίδια στιγμή πρόσωπα που γνωρίζουν σε βάθος την υπόθεση ανέφεραν ότι όσα περιέχονται, μέχρι στιγμής στη δικογραφία, είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς οι περισσότερες κλήσεις μεταξύ διακινητών και πελατών γίνονταν μέσω ειδικών εφαρμογών όπως το Viber και το WhatsApp. 

Προφυλακίσεις 

Οι έξι συλληφθέντες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες αλβανικής καταγωγής, απολογήθηκαν κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης το πρωί της Παρασκευής. Όλοι τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ο 33χρονος Λεντιάν ο οποίος εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος, δήλωσε εξαρτημένος από τις ναρκωτικές ουσίες επισημαίνοντας ότι έκανε παραδόσεις ναρκωτικών προκειμένου να εξασφαλίζει τη δόση του. Μάλιστα, ανέφερε το όνομα ενός «Εμιλιάνο» τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πραγματικό έμπορο. Οι ανακριτές, πάντως, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιασμός ανήλικης στην Περαία: Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σαρρή, ενός εκ των επτά κατηγορουμένων

 

Στα χέρια της αστυνομίας «βαρόνος» της Χαλκίδας με 11,5 κιλά ηρωίνη (η δικογραφία)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις