Οι δικαστικοί υπάλληλοι “κλείνουν” σήμερα τα δικαστήρια

“Λουκέτο” σήμερα στα δικαστήρια από τους δικαστικούς υπαλλήλους που διαμαρτύρονται κυρίως γιατί το 31,7% των οργανικών θέσεων δεν έχει καλυφθεί, όπως αναφέρουν.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας τραγικές συνθήκες εργασίας: “Δεν μας αρκεί πλέον η αναγνώριση του έργου μας και της προσφορά μας, θέλουμε πράξεις και μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και των αποδοχών μας.

Έχουμε δίκαια και λογικά αιτήματα στα οποία πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

“Βιώνουμε κι εμείς παρόμοιες συνθήκες με τους Δικαστικούς Λειτουργούς, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και δεν δεχόμαστε να μας έχει η πολιτεία στο περιθώριο” προσθέτει.

“Τα Δικαστήρια, ο χώρος απονομής της Δικαιοσύνης, βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και δεν υπάρχει ούτε μία χαραμάδα ελπίδας, πως η κατάσταση αυτή μπορεί να βελτιωθεί όχι στο άμεσο μέλλον, που είναι το αναγκαίο, αλλά ούτε καν σε ορίζοντα 5ετίας” είχε εξάλλου τονίσει η ΟΔΥΕ σε επιστολή της προς τα κόμματα, με την οποία ζητούσε συνάντηση για να εκθέσει τα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς: Η φενάκη της επίσπευσης της Δικαιοσύνης

Ο Βγενόπουλος, η επιχειρηματίας-μεσάζων, η Θάνου και τα “βιβλία”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις