Ο προπονητής βιαστής με τις πλάτες της ομοσπονδίας

προπονητής
  • Η αρρωστηµένη σχέση µεταξύ του Σπύρου Μπούσουλα και 14χρονης αθλήτριάς του
  • Τα ερωτικά γράµµατα και η «γυµνή σκηνή» στην Καλαµπάκα
  •  Ο πρώην πρόεδρος της οµοσπονδίας, Κώστας Θάνος, είχε ενηµερωθεί από
   το 2012 για το ποιόν του
  •  Απίστευτο: Έκαναν δύο χρόνια να ανακαλέσουν την άδεια του σωµατείου!


Του Πέτρου Κουσουλού

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκάλυψε την φρικιαστική υπόθεση ασέλγειας του 47χρονου, τότε προπονητή πάλης, Σπύρου Μπούσουλα και της 14χρονης αθλήτριάς του στον σύλλογο «Μιλτιάδης» του Μαραθώνα Αττικής (δείτε το δημοσίευμα εδώ).

Λίγο καιρό αργότερα ο προπονητής (ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία) καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών από το Μικτό Ορκωτό ∆ικαστήριο Αθηνών και πλέον βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές. Το σύνολο της δικογραφίας αλλά και τα νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουμε σήμερα είναι συγκλονιστικά, καθώς εκθέτουν τους επικεφαλής της ομοσπονδίας πάλης και συγκεκριμένα τον πρώην πρόεδρο, Κωνσταντίνο Θάνο, ο οποίος φέρεται να είχε πληροφορηθεί για τις ημέρες και τα έργα του 47χρονου προπονητή και τη «διαχυτικότητα» την οποία επεδείκνυε απέναντι στις ανήλικες αθλήτριες, αλλά δεν έκανε τίποτα για να τον απομακρύνει!Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις τριών προπονητών που ισχυρίστηκαν ότι η συμπεριφορά του Μπούσουλα ήταν γνωστή σε όλους αλλά οι επικεφαλής της ομοσπονδίας προτίμησαν να θάψουν την
υπόθεση!

Χωρίς άδεια

Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι ο καταδικασμένος προπονητής δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για παράνομη οπλοχρησία. Εντούτοις οι της ομοσπονδίας όχι μόνο του είχαν επιτρέψει να λειτουργεί τον σύλλογό του, αλλά τον είχαν χρίσει και τεχνικό σύμβουλο ανάπτυξης Ολυμπιακής Πάλης στην Ανατολική Αττική την περίοδο 1η Φεβρουαρίου-31 ∆εκεμβρίου 2016 αντί ποσού 3.926 ευρώ. Την ίδια στιγμή του επέτρεπαν τη συμμετοχή ακόμη και σε διεθνείς διοργανώσεις ενώ χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την καταδίκη του έως ότου το υπουργείο Πολιτισμού κατορθώσει να προχωρήσει σε ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του σωμα.

Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι ο καταδικασμένος προπονητής δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για παράνομη οπλοχρησία. Εντούτοις οι της ομοσπονδίας όχι μόνο του είχαν επιτρέψει να λειτουργεί τον σύλλογό του, αλλά τον είχαν χρίσει και τεχνικό σύμβουλο ανάπτυξης Ολυμπιακής Πάλης στην Ανατολική Αττική την περίοδο 1η Φεβρουαρίου-31 ∆εκεμβρίου 2016 αντί ποσού 3.926 ευρώ. Την ίδια στιγμή του επέτρεπαν τη συμμετοχή ακόμη και σε διεθνείς διοργανώσεις ενώ χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληροςτείου το οποίο αποδείχτηκε ότι κακώς είχε αναγνωριστεί, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Οι εξελίξεις, πλέον, είναι ραγδαίες καθώς στο πλαίσιο της «επιχείρησης – κάθαρσης» που  άδεια στον σύλλογο του Μπούσουλα. Την ίδια στιγμή, όμως, στο ανθρώπινο σκέλος της ιστορίας, μια οικογένεια έχει διαλυθεί. Η ανήλικη αθλήτρια η οποία δεν δίσταζε να πραγματοποιείται από τις εισαγγελικές Αρχές αλλά και την Εθνική Αρχή ∆ιαφάνειας αναμένεται να αναζητηθούν ποινικές και διοικητικές ευθύνες στελεχών όχι μόνο της ομοσπονδίας αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που στις 21-6-2007 είχε χορηγήσει ποζάρει με πιτζάμες(!) στο σπίτι του προπονητή της αρνείται να μιλήσει στους γονείς της θεωρώντας τους ως υπεύθυνους επειδή έκλεισαν στη φυλακή τον «μέντορά» της.

 

Οι καταγγελίες

Στις 13 Οκτωβρίου 2017 η μητέρα της αθλήτριας προσέρχεται στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας και καταγγέλλει ότι η κόρη της διατηρεί σχέση με τον κατηγορούμενο προπονητή και ότι έχει έλθει κατ’ επανάληψη σε σεξουαλική επαφή μαζί του με τη θέλησή της. Στους εμβρόντητους αστυνομικούς διηγείται ότι τον Φεβρουάριο του 2017 η 14χρονη ξεκίνησε μαθήματα πάλης στη σχολή «Μιλτιάδης» στον Μαραθώνα. Μετά από λίγες, ημέρες, υποστήριξε ότι παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά της, με την αθλήτρια να γίνεται αντιδραστική και επιθετική μιλώντας πολύ στο κινητό της τηλέφωνο.

Παράλληλα, κατέθεσε για ένα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στα μέσα Ιουλίου οπότε και επέστρεψε η κόρη της από την Καλαμπάκα όπου είχε μεταβεί με τη σχολή στο πλαίσιο ενός
πανελλήνιου τουρνουά. Τότε παρουσίασε υψηλό πυρετό και νοσηλεύτηκε στο «Παίδων» όπου διαγνώσθηκε με πυελονεφρίτιδα. «Τότε μου εκμυστηρεύθηκε ότι το τελευταίο βράδυ ο προπονητής της την οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων όπου της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά. Στη συνέχεια μου είπε ότι όταν επέσατρεψαν στο ξενοδοχείο κοιμήθηκε στο δωμάτιό του…». Από εκείνη τη στιγμή και μετά, καταθέτει η μητέρα της ανήλικης, άλλαξε ακόμη πιο πολύ η συμπεριφορά της.

Άρχισε να απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι, έβγαινε συχνά για βόλτες με το ποδήλατο και διαπίστωσε από τον λογαριασμό της κινητής τηλεφωνίας ότι μιλούσε πολύ συχνά με τον κατηγορούμενο.

Στις καταθέσεις της στους αστυνομικούς η μητέρα του «θύματος» εξιστορεί και άλλα περιστατικά. Αναφέρει ότι τρεις εβδομάδες πριν από την καταγγελία παρακολούθησε την 14χρονη να εξέρχεται μαζί με τον κατηγορούμενο από την σχολή πάλης σε ώρες που δεν λειτουργούσε. Όταν ζήτησε εξηγήσεις από τον Μπούσουλα, εκείνος είπε ότι είχε καλέσει την ανήλικη για μια απλή… συζήτηση. Στο σπίτι,όμως, η κόρη της «έσπασε»: Της αποκάλυψε ότι από τον περασμένο Μάιο διατηρούσε σχέση με τον προπονητή της, ότι είχε σεξουαλικές επαφές μαζί του, ενώ απαίτησε να μην αποκαλύψει τίποτα στην Αστυνομία, καθώς η ίδια θα
αρνούταν τα πάντα υποστηρίζοντας ότι μόνη της προκάλεσε ρήξη στον παρθενικό
της υμένα.

Τα «γράμματα»

Καταθέτοντας, η 14χρονη αθλήτρια υποστήριξε ότι ουδέποτε διατηρούσε ερωτική σχέση με τον προπονητή της και ότι όσα αποκάλυψε στη μητέρα της ήταν ψέματα στην προσπάθειά της να αποσπάσει την προσοχή της. ∆ιαψεύστηκε από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που κάνουν λόγο για «παλαιά ρήξη η οποία καταδεικνύει κολπική διείσδυση οργάνου», αλλάεπέμεινε και αρνήθηκε τα πάντα. Η κατάθεσή της, ωστόσο, εκτιμήθηκε ως μη ειλικρινής, καθώς η ψυχολόγος που την εξέτασε έκανε λόγο για «προετοιμασμένη επιχειρηματολογία».

Τους ισχυρισμούς της 14χρονης καταρρίπτει και μια πολυσέλιδη ερωτική επιστολή
που περιέχεται στη δικογραφία και δημοσίευσε η «Μ». Στην έγγραφη ερωτική εξομολόγηση η 14χρονη ζητεί από τον κατηγορούμενο να της ξεκαθαρίσει εάν θα συνεχίσουν ή όχι τη σχέση τους: «… Θες; ∆εν θες να είμαστε μαζί; Μπορούμε; ∆εν μπορούμε να συνεχίσουμε; Εγώ θέλω!!! Θέλω πολύ γιατί αλήθεια σε αγαπάω!!! Αν άλλαξες γνώμη από όταν μιλήσαμε μαζί στο τηλ. που σε πήρα από του Μπάρμα την Παρασκευή και το ξανασκέφτηκες ή δεν ξέρω εγώ τι… Εγώ σε λατρεύω και αν με λατρεύεις και εσύ νομίζω όλα καλά…». Σε άλλο σημείο αναφέρει: «… ∆εν θέλω να το διαλύσουμε, γιατί ξέρεις πολύ καλά νομίζω πως τίποτα από όλα αυτά που σου έχω δείξει και νιώθω δεν είναι ψέματα. Απλά γιατί ξέρω περίπου πώς είναι ο χαρακτήρας σου και ξέρω πως ούτε θα φοβηθείς, ούτε θα απολυθείς από κανέναν
απλά θέλω να μου πεις ειλικρινά αν θες να συνεχίσουμε μαζί έτσι όπως ήμασταν…».

προπονητήςπροπονητής

Η ομοσπονδία

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται καταθέσεις-κόλαφος για την κάλυψη την οποία παρείχε στον Σπύρο Μπούσουλα ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης, Κωνσταντίνος Θάνος. Ένορκες καταθέσεις άλλων προπονητών αποκαλύπτουν όλα όσα συνέβησαν μεταξύ του 48χρονου άνδρα και της 14χρονης αθλήτριάς του στην Καλαμπάκα, ενώ αναφέρουν ότι παρά το γεγονός πως όλα είχαν επισημανθεί στην κεφαλή της ομοσπονδίας, εκείνη δεν έκανε τίποτε για να προστατεύσει τις ανήλικες αθλήτριες. Στις 15 Νοεμβρίου 2017 κατέθεσε ο καθηγητής πάλης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πάχτας, ο οποίος αναφέρεται στο συμβάν στην Καλαμπάκα. Εκεί, όπως λέει, άκουσε για ένα περιστατικό το οποίο συνέβη μεταξύ του κατηγορούμενου και μιας ανήλικης αθλήτριας, το οποίο αποκάλυψε σε άλλον προπονητή. Όπως του είπε η καμαριέρα του ξενοδοχείου όταν άνοιξε την πόρτα του δωματίου είδε τον Μπούσουλα γυμνό στο κρεβάτι με μια ανήλικη αθλήτρια η οποία ήταν επίσης γυμνή.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και ο διαιτητής πάλης Κωνσταντίνος Κανελλάκης, ο
οποίος, μάλιστα, αναφέρει ότι είχε ενημερώσει τον Κωνσταντίνο Θάνο, καθώς και ότι ο Σπύρος Μπούσουλας δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και παράτυπα προπονούσε παιδάκια. «… Το 2012 στην Ολυμπία στο διεθνές τουρνουά ενημέρωσα τον πρόεδρο ομοσπονδίας πάλης, Κωνσταντίνο Θάνο, ότι βλέπω κάθε ημέρα τον Μπούσουλα να είναι πολύ διαχυτικός με όλες τις γυναίκες και τις ανήλικες και γενικά όποια γυναίκα βρίσκει μπροστά του την αγκαλιάζει και του πρότεινα να τον απομακρύνει από την ομοσπονδία.

Ο Μπούσουλας, ενώ όπως σας είπα δεν είναι προπονητής, εις γνώσει της ομοσπονδίας λάμβανε μέρος ως προπονητής σε όλους τους αγώνες… Σας εγχειρίζω 10 φωτογραφίες από τις οποίες προκύπτει ότι ο Μπούσουλας με πρόταση της ομοσπονδίας έπαιρνε διαπιστεύσεις και συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες ως προπονητής πάλης, φωτογραφίες που φαίνεται να αγκαλιάζει ανήλικες αθλήτριες και μάλιστα όχι του σωματείου του, καθώς και τέσσερα έγγραφα από αναρτήσεις μου στο ∆ιαδίκτυο, σχετικά με τον χαρακτήρα του και την ανοχή της ομοσπονδίας, η οποία ενώ γνώριζε το ποιόν του, τον κάλυπτε…».

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία είναι «ακάλυπτη» από το γεγονός ότι στις 4
Νοεμβρίου 2017 φέρεται να αποφάσισε να στείλει στο «πυρ το εξώτερο» τον καταδικασμένο προπονητή. Εντούτοις, το συγκεκριμένο πρακτικό της ομοσπονδίας αναρτήθηκε στη ∆ιάυγεια με οκτώ(!) μήνες καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου 2018! Το ερώτημα που, πλέον, τίθεται είναι ποιος, πού, πότε και γιατί;

προπονητής

Επιπλέον ερωτήματα προκύπτουν από την κωλυσιεργία σχεδόν δύο ετών έως

ότου καταφέρει το επίσημο κράτος να ανακαλέσει την άδεια του σωματείου του
καταδικασθέντα προπονητή (φωτό πάνω).

Η απολογια και η σύντροφος

προπονητής
Στη φωτο, με το καφέ παλτό, η σύζυγος του… αμαρτωλού προπονητή, Μαρία Τοντόροβα

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μπούσουλας αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία του αποδίδεται. Όπως αναφέρει, ουδέποτε σύναψε ερωτική σχέση με την αθλήτρια αλλά όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει προέρχονται από την οικογένεια της 14χρονης. Σε ό,τι αφορά τον γυμνό εναγκαλισμό σε δωμάτιο της Καλαμπάκας, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έλαβε χώρα, ενώ επισημαίνει ότι το «ερωτικό γράμμα» δεν το παρέλαβε ποτέ, αμφισβητώντας ότι το έγραψε η 14χρονη. Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό έχει προσδιοριστεί για τον Φεβρουάριο.

Στο πλευρό του βρίσκεται και η σύντροφός του Μαρία Τοντόροβα (στη φωτό), η οποία, πάντως, φέρεται να «πριμοδοτήθηκε» από την ομοσπονδία, καθώς σε αγώνες φέρεται να παρευρίσκεται ως προπονητής του συλλόγου «Μιλτιάδης», ενώ από την άλλη να λαμβάνει μέρος σε αρχαιρεασίες ως γενική γραμματέας, κάτι που φυσικά απαγορεύεται!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση σε ανήλικους στην Αργυρούπολη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις ανήλικους που θεωρούνται…

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο προπονητής που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις