Ο κορωνοϊός σώζει προσωρινά τους πτωχευμένους

πτωχευτικός

Αυτή την ώρα ψηφίζεται στη Βουλή το κατεπείγον σχέδιο νόμου του υπουργείου Yείας. Σε αυτό έχει κατατεθεί τροπολογία του υπουργείου Oικονομικών σύμφωνα με την οποία αλλάζει η έναρξη ισχύος του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Παράταση στον πτωχευτικό νόμο

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και αντικαθιστά όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν μέχρι τη στιγμή που που θα τεθεί σε ισχύ. ωστόσο λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της επίθεσης αναστολής της λειτουργίας πληθώρας υπηρεσιών και δομών κατέστη ιδιαιτέρως δυσχερής η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών για την απρόσκοπτη εφαρμογή του νόμου.

Η τροπολογία αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο νόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα πτώχευσης και στα φυσικά πρόσωπα. Ως εκ τούτου όσο καθυστερεί να τεθεί σε ισχύ τόσο παρατείνεται ο νόμος για τη ρύθμιση Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων γνωστός ως νόμος Κατσέλη.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδόθηκε επίσημα από το Κοινοβούλιο το αναθεωρημένο Σύνταγμα της Ελλάδος

Μαραθώνιος ελέγχων το 2021 από το Ελεγκτικό Συνέδριο

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις