Νέα στοιχεία στην υπόθεση πρώην αντιπροέδρου του ΣτΕ με την κοκαΐνη: «Προσποιήθηκα ότι δοκιμάζω, επειδή με πίεσε και φοβήθηκα»

Ταυτότητα

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση του πρώην αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Παναγιώτη Ευστρατίου σχετικά με την υπόθεση της χρήσης κοκαΐνης με νεαρό άνδρα που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2021.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις νεαροί άνδρες, (ο ένας ανέβηκε στο σπίτι του Ευστρατίου στην Ηλιούπολη και οι άλλοι δύο περίμεναν στο αυτοκίνητο) καταδικάστηκαν στις αρχές Μαρτίου για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οι τρεις νεαροί, οι οποίοι δικάστηκαν ερήμην, κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν.

Στην υπ αριθμόν 801/2022 δικαστική απόφαση περιγράφονται όλα όσα έγιναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου του 2021. Ο 26χρονος άνδρας που ανέβηκε στο σπίτι του Παναγιώτη Ευστρατίου, προμηθεύτηκε την κοκαΐνη στην Ομόνοια. Επρόκειτο για ποσότητα κοκαΐνης 0,59 γραμμαρίων, τοποθετημένη μέσα σε «φιξάκι». Στη συνέχεια μετέβησαν στο σπίτι του Ευστρατίου στην Ηλιούπολη, καθώς ο 26χρονος είχε ειδοποιηθεί να μεταβεί στο συγκεκριμένο σπίτι μέσω ιστοσελίδας ερωτικών γνωριμιών.

Όπως είχε καταθέσει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, στις 3.30 τα ξημερώματα «δέχτηκε από χρήστη σελίδας γνωριμιών GRINDR ένα μήνυμα για να συναντηθεί» με κάποιο άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο.

«Πράγματι δέχθηκα και αφού έλαβα μέσω μηνύματος εφαρμογής WHATSUP οδηγίες μετέβηκα στην Ηλιούπολη. Οι φίλοι μου ανέμεναν στο αυτοκίνητο και εγώ πήγα στο διαμέρισμα δεύτερου ορόφου, όπου έκανα με τον κύριο, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, χρήση κόκας, την οποία ο κύριος είχε στο σπίτι. Καθόμασταν στην κουζίνα. Φεύγοντας από το σπίτι του κυρίου με σταμάτησαν οι αστυνομικοί, με έψαξαν και βρήκαν την κόκα που είχα πάνω μου, που είχα αγοράσει από άγνωστο άτομο στην περιοχή της Ομόνοιας» είχε καταθέσει ο 26χρονος, σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz.gr.

Ευστρατίου: Δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά, προσποιήθηκα ότι δοκιμάζω

Σε υπόμνημα που κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την κοκαΐνη και ότι ουσιαστικά «προσποιήθηκε ότι δοκιμάζει», επειδή τον πίεσε έντονα ο 26χρονος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα Ευστρατίου, οι δύο άνδρες βρίσκονταν μαζί στην κουζίνα του σπιτιού. Ο δικαστής υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ότι ο 26χρονος είχε κοκαΐνη μαζί του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει , ο 26χρονος του «επιτέθηκε λεκτικά ευρισκόμενος σε καθεστώς έντονης υπερδιέγερσης» και τον «πίεσε φορτικά» να δοκιμάσει κοκαΐνη. Ο Ευστρατίου, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι δοκιμάζει επειδή… φοβήθηκε.

«Ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Προσποιήθηκα ότι δοκιμάζω ναρκωτική ουσία υπό το κράτος λεκτικής πίεσης από το ανωτέρω πρόσωπο αισθανόμενος έντονο φόβο στα όρια του πανικού διότι από τη συμπεριφορά αυτού του προσώπου η οποία είχε αρχίσει να γίνεται επιθετική τότε μόλις αντιλήφθηκα ότι το πρόσωπο αυτό πριν έλθει στην οικία μου είχε ενδεχομένως ήδη κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και βρισκόταν υπό την επήρεια τους» επισημαίνει στο υπόμνημα που κατέθεσε. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώην αντιπρόεδρο του ΣτΕ (παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής ποσότητας

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι τρεις νεαροί είχαν συλληφθεί στις αρχές του Δεκέμβρη του 2021 έξω από το σπίτι του Παναγιώτη Ευστρατίου.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις τους με αποτέλεσμα να τους πραγματοποιήσουν σωματικό έλεγχο. Πάνω τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία, όπως είπαν στους αστυνομικούς φέρεται να τους την είχε προμηθεύσει ο 66χρονος ανώτατος δικαστικός του ΣτΕ.

πηγή: documentonews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναγιώτης Ευστρατίου: Παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ» για την κοκαΐνη

Παναγιώτης Ευστρατίου: Ο δικαστής που ψώνιζε αγόρια και σνίφαρε κόκα (όλη η δικογραφία)

Σύντροφος πρώην προέδρου του ΣτΕ με ναρκωτικά

Κώστας Τσιάρας για ανώτατο δικαστικό του ΣτΕ και ναρκωτικά – «Εάν αυτά ισχύουν τα αποδοκιμάζουμε»

Ο ανώτερος δικαστής του ΣτΕ, τα ναρκωτικά και η δικογραφία

 

Ο ίδιος όταν κατέβηκε κάτω και τον ρώτησαν οι αστυνομικοί αν τους γνωρίζει αποκρίθηκε θετικά. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του δικαστικού λειτουργού, όπου και φέρεται να εντοπίστηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα γυάλινο φιαλίδιο δίπλα στο κρεβάτι του δικαστή

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις