Νέα αναβολή στη δίκη για τη θανατηφόρα παράσυρση των δύο φοιτητών

Αναβολή
Περισσότερα από τέσσερα χρόνια μετά τη θανατηφόρα παράσυρση από ΙΧ της Στέλλας και του Γιάννη, φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, και 2,5 χρόνια μετά την πρώτη αναβολή της δίκης, η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πανελλήνιος σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα” , η δίκη για την θανατηφόρα παράσυρση των δύο φοιτητών έξω από το Πολυτεχνείου Κρήτης, αναβλήθηκε ξανά και ορίστηκε για τις 22 Μαρτίου του 2022.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η δίκη είχε αρχικά οριστεί για τις 22 Μαρτίου του 2019, ωστόσο μετά από τρεις αναβολές, πλέον ορίστηκε για τρία χρόνια μετά. «Είναι απίστευτο αλλά τόσο συνηθισμένο οι οικογένειες θυμάτων τροχαίων να έχουν τέτοια αντιμετώπιση… 4-5 αναβολές και να φτάνουμε στα πέντε χρόνια από το συμβάν για να πιθανολογούμε την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης», υποστηρίζει ο Σύλλογος.

«Αν τυχόν η υπόθεση εκδικαστεί τότε θα έχουν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια και επτά μήνες από το συμβάν για να εκδικαστεί το πρωτόδικο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πανελλήνιος σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα”, τονίζοντας πως «η πλήρης ασυδοσία πού επικρατεί το οδικό δίκτυο με την παραβατική συμπεριφορά να έχει γίνει πλειοψηφική  επιβραβεύεται και υποθάλπεται από την απόλυτη αίσθηση ατιμωρησίας».

Με αφορμή τη νέα αυτή αναβολή ο πανελλήνιος σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα” αναφέρει:

«Στις 17 Αυγούστου 2017 στα Κουνουπιδιανά Χανίων έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης οδηγός ΙΧ με ταχύτητα 127km/h σ ένα δρόμο με όριο τα 40km (στοιχεία από τη δικογραφία –πραγματογνωμοσύνη Τροχαίας), έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να σκοτώσει δυο νέα παιδιά που περπατούσαν μαζί τη Στέλλα Μούσχου 20 ετων και το Γιάννη Στρογγυλό 19 ετων, και το σκυλί τους.

Η κατηγορία που αποδόθηκε στο δράστη: Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στις 22 Μαρτίου 2019, αλλά… τοποθετήθηκε 32η στο πινάκιο σε σύνολο 34 υποθέσεων με αποτέλεσμα να αναβληθεί «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου».

Με χαρακτηριστική άνεση η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ένα ολόκληρο χρόνο μετά, στις 13 Μαρτίου 2020 αλλά μια ημέρα πριν τη δίκη στις 12 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας των δικαστηρίων (λόγω COVID) και η υπόθεση μια και δεν κινδύνευε με παραγραφή δεν εκδικάστηκε…

Χαλαρά… προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενάμιση χρόνο μετά στις 29 Οκτωβρίου 2021 και αναβλήθηκε και πάλι. Όπως αναφέραμε παραπάνω η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 30 Μαρτίου 2022.

Αν τυχόν η υπόθεση εκδικαστεί τότε θα έχουν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια και επτά μήνες από το συμβάν… Για να εκδικαστεί το πρωτόδικο

Είναι απίστευτο αλλά τόσο συνηθισμένο οι οικογένειες θυμάτων τροχαίων να έχουν τέτοια αντιμετώπιση… 4-5 αναβολές και να φτάνουμε στα πέντε χρόνια από το συμβάν για να πιθανολογούμε την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης.

Η πλήρης ασυδοσία πού επικρατεί το οδικό δίκτυο με την παραβατική συμπεριφορά να έχει γίνει πλειοψηφική επιβραβεύεται και υποθάλπεται από την απόλυτη αίσθηση ατιμωρησίας, όχι για μια μικρή τροχαία παράβαση αλλά ακόμα και για την ίδια την αφαίρεση ανθρώπινη ζωής.

Οι οικογένειες των θυμάτων πέρα απ αυτό το φοβερό που έχουν υποστεί, θα πρέπει να ζήσουν και να ξαναζήσουν την λεηλασία.

Πιστοί στις παραδόσεις μας, ξαναζούμε το θρίαμβο των νικητών που σέρνουν τους νεκρούς πίσω από το άρμα τους.

Ύβρις θα πει κάποιος».

Υπερβολές, κάθε μέρα συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μοσχάτο: Καταδίκη του καθηγητή για ασέλγεια σε βάρος της 12χρονης μαθήτριας

Αναστασόπουλος: Παρουσίαση του προγράμματος του Συνδυασμού «Με το Δικηγόρο»

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική πρόταση στη δίκη για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις