Μύκονος – Θάνατος 10χρονου σε θαλάσσιο σπορ: Καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι με 3 έως 5 χρόνια φυλάκισης

10χρονος

Ενόχους έκρινε το πενταμελές εφετείο Αιγαίου τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης , την κόρη του κατ’ ανάθεση εκπροσώπου της επιχείρησης και τον χειριστή του σκάφους για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης , που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 10χρονος Μιχαήλ Πασχαλάκης στις 11/8/14 στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου, παίζοντας θαλάσσια σπορ.

Οι ποινές, που τους επιβλήθηκαν ήταν για τον ιδιοκτήτη 5 χρόνια κάθειρξη για την κόρη του κατ’ ανάθεση εκπρόσωπου, 3 χρόνια φυλάκιση και για τον χειριστή του σκάφους 4 χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες , που ψηφίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης , θα εκτίσει την στερητική της ελευθερίας ποινή του κατ οίκον , επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του, ενώ στους λοιπούς χορηγήθηκε αναστολή της ποινής.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πασχαλάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδώς για το λόγο αυτό προκαλείται θάνατος, θα τιμωρούνται για κακουργηματική έκθεση και όχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ και ιδρυτής του Safe Water Sports δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι μια δικαίωση του 7χρονου αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσους καταπατούν συστηματικά τα μέτρα ασφαλείας, ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται.»

Υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στις 11 Αυγούστου του 2014 στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Τότε ο μικρός Μιχαήλ έχασε τη ζωή του εν ώρα διασκέδασης μαζί με φίλους του, σαν επιβάτης της γνωστής φουσκωτής «μπανάνας» την οποίαν έσυρε ταχύπλοο μιας τοπικής επιχείρησης θαλάσσιων σπορ. Τον Ιούνιο του 2019 καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε κάθειρξη 5-7 ετών τρία άτομα: Ο χειριστής του μοιραίου σκάφους, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καθώς και η συνιδιοκτήτρια και κατά το νόμο υπεύθυνη ασφαλείας.

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος – Διάταξη αρχειοθέτησης Α. Γεωργιάδη: Προβλέπεται από τον ΚΠΔ η αυτεπάγγελτη διόρθωση της σε επουσιώδη λάθη, παραλείψεις

Δολοφονία Άλκη: Αυστηρή εγκύκλιος από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για εγκληματικές συμπεριφορές με αθλητικό υπόβαθρο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις