Μικρή Μελίνα: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης

Αθώα κρίθηκε η αναισθησιολόγος από το Τριμελές Πλημμελιοδικείου Ηρακλείου, η οποία κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της μικρής Μελίνας, που έχασε τη ζωή της το 2015, μετά από επέμβαση ρουτίνας.

Ο Πρόεδρος της έδρας ανέλυσε ένα – ένα τα θέματα που προέκυψαν, τις καταθέσεις αλλά και τις δυσκολίες για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το cretalive. Εξήγησε γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να διερευνηθούν.

Νωρίτερα, την ενοχή της αναισθησιολόγου πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη που συνεχίζοταν σήμερα.

Πριν από λίγο οι δικαστές αποσύρθηκαν προκειμένου να αποφασίσουν για την ενοχή ή όχι της αναισθησιολόγου.

Σήμερα εξετάστηκαν τρεις πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί ώστε να απαντηθούν ερωτήματα που αφορούν στις συνθήκες θανάτου του άτυχου κοριτσιού. Και οι τρεις είπαν ότι ο θάνατος της μικρής Μελίνας οφείλεται σε αναφυλακτική αλλεργική αντίδραση, ενώ τόνισαν πως ακολουθήθηκαν από όλους και από την αναισθησιολόγο όλοι οι ενδεδειγμένοι χειρισμοί.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο στην τελευταία του συνεδρίαση απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχαν υποβάλει δύο από τους τρεις πραγματογνώμονες.

Ο πατέρας της μικρής Μελίνας, ο οποίος, μαζί με την οικογένειά του ανεβαίνει εδώ και πέντε χρόνια έναν Γολγοθά, ξέσπασε μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, γράφοντας πως η υπόθεση που τον βασανίζει φτάνει στο τέλος της.

«Παρασκευή 5 Μαρτίου. Η υπόθεση που βασανίζει την οικογένειά μου παραπάνω από μια πενταετία φαίνεται να φτάνει στο τέλος της την Παρασκευή αυτή», έγραψε ο Μάνος Παρασκάκης και συνέχισε:

«Δυστυχώς η άλλη πλευρά αν και δε το συνήθιζε, τον τελευταίο καιρό έχει προβεί σε αναρτήσεις που λοιδορούν τους δικηγόρους μου, την τεχνική μου σύμβουλο κι αυτή ακόμα την οικογένειά μου, μιλώντας αρχικά για την αποζημίωση που ζητάω, μιας κι αυτό δυστυχώς είναι το κόστος για τη ζωή ενός παιδιού.

Μια άλλη πλευρά, η οποία με περισσή έπαρση πλέον φωνασκεί στο δικαστήριο ως να έχει ήδη δικαιωθεί, ή να γνωρίζει ότι θα δικαιωθεί. Μια άλλη πλευρά της οποίας η συμπεριφορά είναι να απευθύνεται στους δικαστές, ξεχνώντας ότι είναι η δίκη για τον άδικο – αδικαιολόγητο θάνατο ενός παιδιού από την ολιγωρία μιας γιατρού, αλλά η δίκη, για την άδικη κατηγορία της καημένης της κατηγορούμενης.

Μια άλλη πλευρά που δε σεβάστηκε δυο γονείς που σέρνονται ξανά και ξανά στα δικαστήρια, ζώντας κάθε φορά τα τραγικά γεγονότα που τους στέρησαν ένα υγιέστατο παιδί, αλλά έφτασαν στο σημείο να πουν μες στο δικαστήριο: “εντάξει πέθανε ένα παιδί αλλά ας τελειώνουμε, κουραστήκαμε”.

Μια άλλη πλευρά η οποία άρχισε να λέει το παραμύθι της “αλλεργικής αντίδρασης” κάτι που ουδέποτε ακούσαμε ως τώρα έξω από το χειρουργείο, αλλά και στις ενημερώσεις που γίνονταν και στα δυο νοσοκομεία και που θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί από την αρχή.

Κι ερχόμαστε στους πραγματογνώμονες. Τρεις πραγματογνώμονες , οι οποίοι έβγαλαν “αθωωτική απόφαση” για τη συνάδελφό τους. Όταν όμως ζητήσαμε να ξανακάνουν πραγματογνωμοσύνη, αλλά με τη παρουσία της τεχνικής μας συμβούλου παρούσα, όπως έπρεπε, οι δυο από τους τρεις ζήτησαν να εξαιρεθούν! Ο ένας μάλιστα παραδέχτηκε ότι δούλεψε με τη κατηγορουμένη παλιότερα κι ότι λόγω απειρίας ξέχασε να το αναφέρει. Οι δικαστές τους αρνήθηκαν την εξαίρεση κι αυτοί έσπευσαν να βγάλουν την ίδια πραγματογνωμοσύνη, αγνοώντας τα ερωτήματα που τους έθεσε η τεχνική μου σύμβουλος, πάνω σε αυτή. Καταλαβαίνετε όλοι πού πάει η υπόθεση.

Ελπίζω οι δικαστές να λάβουν υπόψη τους τη πρόταση του Εισαγγελέως που είναι καταπέλτης για την κατηγορουμένη και την καθυστέρηση που έδειξε στην αντιμετώπιση του περιστατικού του βρογχόσπασμου κι όχι της αλλεργικής αντίδρασης όπως ισχυρίζονται. Σας Ευχαριστώ όλους.

Όλο το κόσμο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το πού έχει φτάσει η υπόθεση, αλλά και για να παραβρεθεί στο πλάι μας. Κάνουμε ότι μπορούμε για να μη ξανασυμβεί σε κανένα νοσηλευόμενο τέτοιο περιστατικό, ούτε παιδί ούτε μεγάλος να χάσει τη ζωή του τόσο απλά. Όμως υπάρχει ομερτά και το βλέπετε όλοι στον αθλητισμό, στο θέατρο κι αλλού. Μην αναρωτιέστε γιατί κάποιοι φοβήθηκαν να μιλήσουν. Κι εμείς που φωνάζουμε δεν μπορούμε το δίκιο μας να βρούμε στην Ελλάδα του 2021… Η μήπως του 1921; Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το κόσμο…».

Πηγή: Star

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Μανιτάκης: “Eίναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας”

Νίκος Γ. Σταύρου: Οι κοινωνικές ανισότητες που αναδεικνύει ο εμβολιασμός

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις