Μίκης Θεοδωράκης: Ποια ήταν η τελευταία του επιθυμία (φωτό)

τάφος

Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη σύμφωνα με συμβολαιογραφικό έγγραφο, Στη σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικού εγγράφου είχε προχωρήσει τον Ιανουάριο του 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έδωσε σαφείς οδηγίες για όσα επιθυμούσε να γίνουν μετά το θάνατό του και σύμφωνα με το έγγραφο, ήθελε «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο γάλατα Χανίων όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί οι προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό. Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Μάλιστα, δήλωσε πως επιθυμεί η σωρός του να ταξιδέψει με πλοίο στα Χανιά και όχι άλλο μεταφορικό μέσο και όρισε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει και συγκεκριμένο γραφείο τελετών προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό.

Ωστόσο, αν για κάποιο λόγο δεν ήταν δυνατή η ανάθεση στο συγκεκριμένο γραφείο τελετών, οι δυο εκτελεστές είναι και οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο.

τάφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Κούγιας: Τι δήλωσε για την νέα εμπλοκή με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και το γραφείο Τελετών

Προσωρινή διαταγή για την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη για το γραφείο τελετών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις