Μένιος Φουρθιώτης: “Να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας μου”

Ανακοίνωση – δήλωση προς τα ΜΜΕ έστειλε ο Μένιος Φουρθιώτης μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δ. Ν. Αναγνωστόπουλου. Σ’ αυτήν αναφέρει τα εξής:

“Με την παρούσα αιτούμαστε την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως μας Μαίναδρου- Γεωργίου Φουρθιώτη, το οποίο έχετε καταρρακώσει με δική σας ευθύνη, αναφορικά με όλες τις φερόμενες ποινικές δικογραφίες, τις οποίες έχετε δημοσιοποιήσει δια των Μέσων σας, αναφέροντας παρανόμως το όνομά του, υιοθετώντας πλήρως τις κατηγορίες πριν καν αυτές αποδοθούν, παραβιάζοντας τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και συνοδεύοντας τις δημοσιεύσεις σας με φωτογραφίες του εντολέως μας. Επειδή όλες οι ανωτέρω αποτελούν έκνομες ενέργειες οι οποίες προσβάλλουν ευθέως τον νομικό μας πολιτισμό και το δικανικό μας σύστημα, ο οποίος πρέπει να διαφυλάσσεται προς προστασίαν όλων ανεξαιρέτως των πολίτων, σας καλούμε όπως παύσετε κάθε μέλλουσα αναφορά και διαγράψετε κάθε παρελθούσα, της εικόνας και των τυχόν ποινικών υποθέσεων. του εντολέως μας ως προβλέπει ο Νόμος.

Η παρούσα κοινοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για τις νόμιμες ενέργειες σύμφωνα με την πάγια νομολογία του, σε διαφορετική περίπτωση η δικηγορική μας εταιρία θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο.”


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιστολή αυτή ήλθε μετά τα δημοσιεύματα ότι ο παρουσιαστής ,που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού ,υπέβαλλε αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών να μπαίνει ο κομμωτής του προκειμένου να περιποιείται την περούκα που φοράει.

Η διευθύντρια των φυλακών, δικαστικός λειτουργός και κοινωνική λειτουργός απέρριψαν το αίτημά του, διότι δεν προβλέπεται να ζητάει κάθε κρατούμενος ειδικό κομμωτή να μπαίνει στη φυλακή για να τον περιποιείται. Αντίθετα η διοίκηση των φυλακών έκανε δεκτό το αίτημά του για ειδική διατροφή, κατόπιν εντολής γιατρών, λόγω προβλήματος υγείας που έχει, ενώ του επέτρεψε να παρακολουθεί συνδρομητικό κανάλι ,πράγματα τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις