Με τις καταθέσεις του Γιώργου Μπασιά και του Δήμου Βερύκιου συνεχίστηκε η δίκη του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο

Παππάς

Πρώτος κατέθεσε ο στενός συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος το 2016 ήταν υψηλόβαθμο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ. «Τον Νίκο Παππά τον έχω δει αρκετές φορές στα γραφεία μας, κυκλοφορούσε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ερχόταν. Ξέρω για τις επαφές και για την προσπάθεια να πάρει μέρος στις τηλεοπτικές άδειες. Υπήρχε συνεργασία. Δεν ήμουν ποτέ παρών σε συναντήσεις τους. Ξέρω μόνο ότι ήταν πολλές και στα γραφεία μας και εκτός. Δεν νομίζω ότι ερχόταν να πιει καφέ στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα» είπε ο μάρτυρας που αισθάνθηκε αδιαθεσία και διέκοψε την κατάθεση του.

Ακολούθησε η κατάθεση του Δήμου Βερύκιου, στενού συνεργάτη του αείμνηστου Δημήτρη Κοντομηνά. «Ο Καλογρίτσας είχε την άδεια. Κανένας δεν ήθελε να κλείσει ο Alpha. Η τότε κυβέρνηση διαισθανόταν το πολιτικό κόστος και ο κ.Καλογρίτσας θα έπαιρνε ένα έτοιμο κανάλι. Πίστευαν ότι ήταν “ψοφιος” επιχειρηματίας λόγω οικονομικών προβλημάτων και θα μπορούσαν να του πάρουν το κανάλι» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Με δεδομένο ότι ο Κοντομηνάς ήταν εκτός διαγωνισμού, υπάρχει περίπτωση να ζήτησε από τον Ν. Παππά να βρουν λύση;

Μάρτυρας: Μπροστά μου δεν είχε μιλήσει ο Κοντομηνάς με τον Παππά. Με τον Τσίπρα είχε μιλήσει, με άλλους υπουργούς είχε μιλήσει με τον Παππά μπροστά μου δεν ειχε μιλήσει ποτέ. Και δεν του χρωστώ, ξέρω ότι είχε ζητήσει ο Παππάς την απόλυσή μου. Αλλά δεν χρειάζεται να τον τιμωρήσω εγώ τον Παππά, τον τιμώρησαν οι ίδιοι. Πέντε χρόνια δεν τον έχουν αφήσει να βγει στην τηλεόραση Τον έχουν καταδικάσει μόνοι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη για το Μάτι: “Πλήρης απουσία των αρχών την ώρα που οι ψαράδες έδιναν μάθημα ανθρωπιάς” κατέθεσαν μάρτυρες

Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή στην υπόθεση του 39χρονου που πυροβόλησε επίδοξο διαρρηκτή

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις