Μάτι: Ένταση στη δίκη – Αποδοκιμασίες σε στελέχη της πυροσβεστικής – Διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου

Εισαγγελία
Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα στο Μάτι Αττικής, Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή στις 23 Ιουλίου αφήνοντας πίσω της 94 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε οικείες και περιουσίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συγγενείς των θυμάτων αποδοκίμασαν στελέχη της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Την έντονη αποδοκιμασία των συγγενών των θυμάτων αλλά και όσων επέζησαν της τραγωδίας στο Μάτι, έλαβαν στελέχη της πυροσβεστικής που βρέθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο“, φώναζαν μέλη του ακροατηρίου προς τους χειριστές των ελικοπτέρων, με την πρόεδρο να επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα: “Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή“.


 

Το δικαστήριο έχοντας ολοκληρώσει τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας, δέχθηκε αίτημα από την πλευρά ορισμένων θυμάτων, να προταχθούν για να καταθέσουν νωρίτερα οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης για τη νομιμοποίηση της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις