Μάτι: Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο πρώην αρχηγός του ΠΣ Β. Ματθαιόπουλος

Ματθαιόπουλος

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Για στοχοποίηση από συγκατηγορούμενό του, ο οποίος ήθελε να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, έκανε λόγο ο δικηγόρος του Διαμαντής Μπασάρας

Τι είχε συμβεί νωρίτερα

Μετά από πολλές προθεσμίες που είχε λάβει, ο Ματθαιόπουλος πήγε τελικά στην Ευελπίδων για να απολογηθεί. Εκεί, τον περίμενε πλήθος που δεν είχε και τις φιλικότερες διαθέσεις προς το πρόσωπό του. Μόλις ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής πλησίασε, ο κόσμος άρχισε να του φωνάζει εξαγριωμένος, ενώ εκτοξεύτηκαν προς το μέρος του και ποτήρια με καφέ!

Η αγανάκτηση οφείλεται εν μέρει και στις νέες αποκαλύψεις που τον αφορούν. Συγκεκριμένα,  ο Σωτήρης Τερζούδης φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι ο υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών πριν από τη σύσκεψη με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά το απέκρυψε. «Την ενημέρωση στον πρωθυπουργό την έκανε ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος κατά το χρόνο της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα έλαβε το λόγο αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, δηλαδή εμένα. Απορία μου προκάλεσε το γεγονός ότι αν και είχε ολοκληρωθεί η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Ματθαιόπουλος, ξεκίνησε την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη από άλλες πυρκαγιές οι οποίες δεν είχαν ούτε ανθρώπινα θύματα ούτε παρόμοιες καταστροφές» ανέφερε ο κος Τερζούδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις