Μάνος Κόνσολας: Ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα

Κόνσολας

Τις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στις δικαστικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, αναδεικνύει με ερώτησή του στον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, ζητώντας την ενίσχυσή τους. Τονίζει ότι η ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης, η επιτάχυνση της διεκπεραίωσης υποθέσεων, αλλά και ο δείκτης εξυπηρέτησης δικηγόρων και πολιτών είναι άμεση συνάρτηση της ενίσχυσης των υπηρεσιών με προσωπικό.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας: «Στο Πρωτοδικείο Ρόδου υπάρχουν οκτώ (8) κενές θέσεις στη Γραμματεία, με βάση και τον προβλεπόμενο αριθμό οργανικών θέσεων. Απαιτείται, επίσης, να καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις δακτυλογράφων. Στο Πρωτοδικείο Κω από τις δεκαεπτά (17) οργανικές θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένες μόνο δέκα (10) θέσεις (εννέα (9) γραμματείς και ένας (1) δακτυλογράφος). Υπάρχουν επτά (7) κενά συνολικά στις θέσεις γραμματέων και δικαστικών επιμελητών. Στο Ειρηνοδικείο Ρόδου από τις δεκατέσσερις (14) οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί μόνο οι έξι (6). Πρέπει να καλυφθούν επτά (7) θέσεις γραμματέων και μία επιμελητή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κως: Κτηνοτρόφοι στο εδώλιο για κολαστήριο ζώων

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής του Αν. Πανταζή – πρώην “πυρηνάρχη Περάματος”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις