Κως: Κτηνοτρόφοι στο εδώλιο για κολαστήριο ζώων

δημοσιογράφου

Στο αυτόφωρο της Κω οδηγήθηκαν δύο κτηνοτρόφοι έπειτα από καταγγελίες ότι είχαν μετατρέψει την κτηνοτροφική τους μονάδα σε κολαστήριο. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στην κτηνοτροφική εγκατάσταση, στην περιοχή Πλατύ Κυπαρίσσι του νησιού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα: σκελετωμένες αγελάδες, άλλες πεσμένες στις λάσπες να είναι ετοιμοθάνατες και άλλα ζώα να είναι ήδη νεκρά και θαμμένα σε κλαδιά και σκουπίδια.

Τα περισσότερα ζώα ήταν υποσιτισμένα και άλλα σκελετωμένα, χωρίς να υπάρχουν εγκαταστάσεις που να τα προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα περισσότερες από 50 αγελάδες να βρίσκονται εκτεθειμένες στο κρύο, τη βροχή ή τη ζέστη. Οι υπεύθυνοι του εκτροφείου. που είχε μετατραπεί σε αληθινό κολαστήριο για τα άτυχα ζώα, οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών την περασμένη Παρασκευή, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των ζώων σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι κτηνοτρόφοι δεν διέθεταν εγκαταστάσεις που να πληρούν προδιαγραφές κτηνοτροφικής μονάδας αλλά είχαν εκτεθειμένα τα ζώα σε ακραίες καιρικές συνθήκες: άλλοτε σε κρύο και βροχή και άλλοτε σε ζέστη και καύσωνα. Παρόλα αυτά κατηγορούνται ότι διατηρούσαν άδεια κτηνοτρόφου και εισέπρατταν τις επιδοτήσεις για τόσα ζώα.

Με την έναρξη της δίκης απορρίφθηκε το αίτημα να παραστεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως πολιτική αγωγή, όπως και το αίτημα για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα παρά το γεγονός ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι 24 βοοειδή ήταν σκελετωμένα και έξι βρέθηκαν νεκρά μέσα στον υποτιθέμενο χώρο διαβίωσής τους.

H δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση δολοφονίας Άλκη: Σε εξέλιξη η απολογία του 23χρονου

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής του Αν. Πανταζή – πρώην “πυρηνάρχη Περάματος”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις