Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής του Αν. Πανταζή – πρώην “πυρηνάρχη Περάματος”

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών μία ακόμη αίτησης αναστολής του  πρώην “πυρηνάρχη Περάματος” στη Χρυσή Αυγή Αναστάσιου Πανταζή, αφού προηγουμένως είχε εισηγηθεί αρνητικά και ο εισαγγελέας.

Ο καταδικασθείς ως μέλος της Χρυσής Αυγής επικαλέστηκε λόγους υγείας τόσο του ίδιου, όσο και των δύο του ανήλικων παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η νυν σύζυγός του. Μάλιστα, η πλευρά του Αν. Πανταζή υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυσης πριν καν ξεκινήσει το εφετείο. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο συνήγορος Δημ. Γκαβέλας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών». Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία εργάζεται ο καταδικασθείς. «Η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης

Αποκάλυψη: Τι (δεν) έδειξαν οι τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

 


Πρωταγωνιστής στις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι και των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε ως πυρηνάρχης Περάματος και εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις