Λύτρας για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Από τη δικογραφία προκύπτει ποιος κρατούσε το μαχαίρι

«Από τα ιατροδικαστικα ευρημάτα, προκύπτει ποιος ήταν αυτός που κράταγε το μαχαίρι» δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

«Ο κάθε κατηγορούμενος πρέπει να τιμωρηθεί ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής του» πρόσθεσε ο κ.Λύτρας.

«Όσον αφορά στο παραπεμπτικό βούλευμα για τη δολοφονία του Άλκη, που μας συγκλόνισε όλους, θα πρέπει να επισημανθεί ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και τα ιατροδικαστικα ευρημάτα, προκύπτει ποιος ήταν αυτός που κράταγε το μαχαίρι και δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανο. Ο κάθε κατηγορούμενος πρέπει να τιμωρηθεί ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής του. Εννοείται πως δεν έχει καμία σημασία που θα γίνει το δικαστήριο. Οι δικαστές είναι αμερόληπτοι, έντιμοι και δεν επηρεάζονται όπου και αν εκδικαστεί η υποθεση» υπογράμμισε ειδικότερα ο δικηγόρος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κούγιας: Αντιμέτωποι με ισόβια και πολυετείς ποινές οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Αυτό είναι το αίτημα της οικογένειας για εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα


Στο εδώλιο οι 12 κατηγορούμενοι

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

– Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,

– Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,

– Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παράλληλα, όπως είχε ζητηθεί στην εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε και την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για άλλους 6 μήνες καθώς το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης συμπληρωνόταν αρχές Αυγούστου.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις