Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Αυτό είναι το αίτημα της οικογένειας για εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα

Ο Αλεξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε από χούλιγκανς στη Θεσσαλονίκη, ζητεί να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα. Αίτημα να διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα, υποβάλλει ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος.

Μεταξύ άλλων στο αίτημα που υπέβαλε αναφέρει ότι «επειδή είναι αναγκαίο να σας γνωστοποιήσουμε ότι ευρέως συζητείται και διαδίδεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης ότι οι κατηγορούμενοι συνδέονται με μία αδίστακτη ομάδα εγκληματικών οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι διαθέτουν τόσες πολλές διασυνδέσεις, ώστε να είναι λίαν υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι που θα κληρωθούν για την εκδίκαση της υποθέσεως, αφού η διάρκεια της δίκης προβλέπεται μακροχρόνια και θα είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν οι διευθύνσεις και τα ονοματεπώνυμα των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και κάποιοι να τους προσεγγίσουν κατά το διάστημα που θα αποχωρούν από το Δικαστήριο έως την επόμενη δικάσιμο και να προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν/τρομοκρατήσουν/εκβιάσουν.

Επειδή ως εκ τούτου υφίστανται σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και τάξης κατά την εκδίκαση της συγκεκριμένης υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης,

Επειδή προσκομίζουμε: α. την με αριθμό 1544/2022 πρόταση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία εισηγείται την παραπομπή των κατηγορουμένων και την εξακολούθηση της προσωρινής τους κράτησης και β1-3. δημοσιεύματα για οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη…, αιτούμαστε την παραπομπή της υποθέσεως- δικογραφίας από την κατά τόπο αρμόδια Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις