Λιγνάδης: Η κατάθεση γνωστού καλλιτέχνη που αναφέρεται σε σχέσεις με μαθητές του Αρσάκειου (έγγραφα)

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και οι μαθητές του Αρσάκειου! Ο γνωστός ηθοποιός περνάει τα πρώτα 24ωρα του προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, ωστόσο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του dikastikoreportaz στο πλαίσιο του #metoo φέρνει στο φως την κατάθεση-κόλαφο γνωστού καλλιτέχνη ο οποίος καταθέτοντας ως μάρτυρας ανέφερε ότι ο γνωστός σκηνοθέτης διατηρούσε “περίεργες” εξωσχολικές σχέσεις με μαθητές του Αρσάκειου με το οποίο συνεργαζόταν για πολλά χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία 285 αποφοίτων του Αρσακείου.

Κατάθεση-κόλαφος 

Για στενές, εξωσχολικές σχέσεις, με παιδιά του Αρσάκειου στα οποία έκανε μάθημα αλλά και για «δεσμό» του Δημήτρη Λιγνάδη με έναν ανήλικο 15-16 ετών κάνει λόγο στην κατάθεσή του ο Γ.Χ., γνωστός μουσικοσυνθέτης, ο οποίος πρωτογνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη το 1993, στο Εθνικό Θέατρο. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε στην εισαγγελία, την περίοδο 1999-2000 ο Λιγνάδης του ζήτησε να τον βοηθήσει με τα παιδιά που μετείχαν σε θεατρικό όμιλο του Αρσάκειου.

«Έβλεπα λοιπόν ότι διατηρούσε και εξωσχολικές σχέσεις με τα ανήλικα παιδιά του Αρσάκειου. Αυτό γινόταν μετά τις διδακτικές ώρες του σχολείου».

Σε ερώτηση εάν είχε πληροφορηθεί σεξουαλικές σχέσεις του κατηγορούμενου σκηνοθέτη με μαθητές του ή παιδιά από άλλο χώρο ο μάρτυρας καταθέτει: «Δεν ήξερα κάτι συγκεκριμένο, απλά ακουγόταν πολύ έντονα ότι πράγματι είχε σχέσεις με ανήλικα παιδιά. Θυμάμαι συγκεκριμένα το 2002, όταν πήγαμε να τον δούμε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από ένα περιστατικό όπου είχε μαχαιρωυεί από άγνωστο στο σπίτι του, όλοι λέγαμε μεταξύ μας ότι αυτό ήταν πολύ πιθανόν να είχε γίνει από κάποιον αγανακτισμένο πατέρα κάποιου ανήλικου παιδιού που είχε σχέση».

Ο Γ.Χ. επεσήμανε επίσης ότι συχνά τον έβλεπε να συνοδεύει νεαρά παιδιά προφανώς ανήλικα τα οποία κάθονταν στην πρόβα για ώρες και τον περίμεναν. «…Το 2006 πολλές φορές μετά τις πρόβες φεύγαμε παρέα αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί νεαρό το οποίο δεν το ήξερα αλλά στη συνέχεια έμαθα ότι ήταν ανήλικος περίπου 15-16 ετών και είχε ερωτική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε επειδή ένοιωσα μεγάλο αποτροπιασμό αποφάσισα πλέον να απομακρυνθώ και να μην έχω καμία επαφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι σήμερα…», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι απολογούμενος ο Δημήτρης Λιγνάδης προσπάθησε να αποδομήσει τη συγκεκριμένη κατάθεση, αναφέροντας ότι είχε ερωτική σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και ότι πιθανώς “πληγώθηκε” όταν χώρισαν…

Διαβάστε ολόκληρη την κατάθεση: 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις