Κυψέλη: “Τον έβαλα τιμωρία και του έκλεισα το στόμα με ταινία”. Η απολογία του δολοφόνου του μικρού Ανδρέα-Η μάνα και η κατάθεση της αδερφής

Ανδρέα

Θρίλερ στην Κυψέλη! Συγκλονιστικά στοιχεία περιέχονται στη δικογραφία για την δολοφονία του επτάχρονου Ανδρέα τον Ιανουάριο του 2017 την οποία αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr. Τη στιγμή που η μητέρα του μικρού αγοριού και ο σύντροφός της κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους σε ανακριτή κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία από τις απολογίες αλλά και την κατάθεση της 14χρονης αδελφής του θύματος προκύπτουν σοκαριστικές λεπτομέρειες που συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Περιγράφοντας στην απολογία του τη σκηνή της δολοφονία ο 33χρονος Πολωνός επεσήμανε ότι “φίμωσε” με μονωτική ταινία τον Ανδρέα επειδή δεν μπορούσε να τον ακούει με αποτέλεσμα ο επτάχρονος να πάθει ασφυξία! Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατασκεύασε τον “τάφο” του μικρού αγοριού στην ταράτσα του δώματος όπου έμενε με την μάνα του αλλά και την απόφασή του να προχωρήσει σε εκταφή και να το βάλει σε μια εργαλειοθήκη που περιέφερε στους δρόμους της Αθήνας έως ότου μετακομίσει στο διαμέρισμα της οδού Αστυπάλαιας! Το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι μπροστά στη δολοφονία ήταν και η μητέρα του Ανδρέα, η οποία όμως όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά επέλεξε να φύγει από το σπίτι για δυο ημέρες και να ακολουθήσει το σενάριο του συντρόφου της, δηλαδή στη συνέχεια να ισχυριστεί ότι ο επτάχρονος είχε φύγει για την Πολωνία με τον βιολογικό του πατέρα. Μέσα στο σπίτι ήταν και η 14χρονη αδελφή του θύματος η οποία όμως δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό. Στην δική της κατάθεση το ανήλικο κορίτσι, το οποίο τον Μάιο του 2018 απομακρύνθηκε από το σπίτι εξαιτίας κακοποίησης που δεχόταν από τη μάνα και τον σύντροφό της, αναφέρθηκε στο ξύλο που έτρωγε η ίδια αλλά και τα βασανιστήρια που ζούσε ο μικρός Ανδρέας λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος του “έσπαγε τα δάκτυλα” με ένα σιδερένιο εργαλείο!

Η απολογία 

Στην απολογία του ο 33χρονος Πολωνός ομολόγησε την πράξη του και εμφανίστηκε (sic) μετανοιωμένος. “Την επίμαχη ημέρα είχα βάλει τιμωρία το παιδί, επειδή δεν σεβόταν την μητέρα του. Εκείνο φώναζε διαρκώς ότι δεν μας αγαπάει και εγώ δεν μπορούσα να το ακούω…Στην προσπάθειά μου να το συνετίσω και ενώ εκείνο εξακολουθούσε να αντιδρά, του έβαλα στο στόμα μια ταινία πέντε εκατοστών η οποία όμως μπορεί και να έκλεισε και τη μύτη του…”. Ακολούθως ισχυρίσθηκε ότι “μετά από λίγο όμως δεν τον άκουγα. Εγώ του έβγαλα την ταινία και διαπίστωσα ότι δεν ανασαίνει. Προσπάθησα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες με πιέσετος στο στήθος και αέρα στο στόμα, όμως κατάλαβα ότι το παιδί είχε πεθάνει! Τότε λοιπόν είπα στη σύντροφό μου να φύγει από το σπίτι. Για να μην μείνει χωρίς οικογένεια η 14χρονη κόρη της και να μπούμε φυλακή αποφάσισα να κρύψω το πτώμα. Έφτιαξα μια κατασκευή στην ταράτσα του δώματος σαν τάφο και έβαλα το πτώμα μέσα σε αυτήν. Τη σύντροφό μου την ενημέρωσα που βρισκόταν το πτώμα. Πριν από τρία χρόνια όταν χωρίσαμε πήρα το πτώμα από την ταράτσα και το έβαλα σε μια εργαλειοθήκη που είχα…”.

Ο αδίστακτος δολοφόνος στη συνέχεια ανέφερε ότί για ένα χρόνο έμενε στο δρόμο και είχε την σωρό του μικρού Ανδρέα μαζί του μέσα στην εργαλειοθήκη την οποία είχε κλειδωμένη με λουκέτο. “…Τελικά νοίκιασα το διαμέριαμ όπου διέμενα στην οδό Αστυπάλαιας 22 και έκρυψα τη συγκεκριμένα εργαλειοθήκη και το πτώμα σε αποθηκευτικό χώρο ενός παλιού, ξύλινου, καναπέ στο μπαλκόνι του σπιτιού…”, κατέληξε.

Η μάνα

Απολογούμενη η μητέρα του επτάχρονου επιβεβαίωσε την κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου της προς τον γιο της. Όπως είπε τον χτυπούσε, τον έβαζε τιμωρία και τον υπέβαλε σε βασανηστήρια να κάθεται όρθιος για πολλές ώρες και να μην του δίνει φαγητό για αρκετές ημέρες! Σε ότι αφορά το περιστατικό της δολοφονίας στις 10 ή 12 Ιανουαρίου 2017 επεσήμανε ότι ο σύντροφός της τον έβαλε και πάλι τιμωρία με ορθοστασία και ασιτία. “…Κάποια στιγμή το παιδί έπεσε κάτω και τότε κατάλαβα ότι κάτι συνέβη καθώς δεν αντιδρούσε και είχε τα μάτια ανοιχτά. Ο 33χρονος μου είπε να φύγω από το σπίτι μαζί με την κόρη μου και εκείνος προσπάθησε να τον επαναφέρει με τις πρώτες βοήθειες. Εγώ έφυγα με την κόρη μου και επέστρεψα δυο ημέρες μετά. Στο μεταξύ πληροφορήθηκα από τον σύντροφό μου το θάνατο του γιου μου καθώς και το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το πτώμα. Εκείνος μου είπε να ισχυρισθώ ότι το παιδί παραλήφθηκε από τον πατέρα του και μένει μαζί του στην Πολωνία”, κατέληξε ισχυριζόμενη ότι μέχρι και τη σύλληψή της δεν ήξερε που βρίσκεται το πτώμα του μικρού Ανδρέα.

“Του έσπαγε τα δάκτυλα” 

Συγκλονιστικά είναι τα όσα κατέθεσε προανακριτικά η 14χρονη Ιωάννα, αδελφή του άτυχου Ανδρέα, η οποία με εισαγγελική παρέμβαση απομακρύνθηκε από το σπίτι της μητέρας της το 2018 και φιλοξενήθηκε αρχικά στο “Παίδων” και στη συνέχεια στην “Κιβωτό του Κόσμου”. Είχε προηγηθεί καταγγελία του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φοιτούσε η ανήλικη, καθώς η δασκάλα της είχε παρατηρήσει μελανιές στο πρόσωπο και στα χέρια, αλλά και αδικαιολόγητες απουσίες. Στην κατάθεσή της η 14χρονη κοπέλα ανέφερε ότι τόσο η μάνα της όσο και ο σύντροφός της την χτυπούσαν, ενώ ο 33χρονος Πολωνός της απαγόρευε να πάει κάποιες ημέρες στο σχολείο για να μην γίνουν αντιληπτές οι μελανιές. Παράλληλα επεσήμανε ότι ο σύντροφος της μάνας της την έβαζε να κάθεται πολλές ώρες όρθια αλλά και γονατιστή ως τιμωρία. Σημειώνεται ότι όταν αποκαλύφθηκαν όλα αυτά οι κοινωνικοί λειτουργοί της “Κιβωτού του Κόσμου” κάλεσαν την 29χρονη μητέρα των παιδιών η οποία επεσήμανε ότι το 2016 είχε συμφωνήσει με τον πατέρα του Ανδρέα να αναλάβει εκείνος την επιμέλειά του λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και ότι ο επτάχρονος έλειπε στην Πολωνία.

Σε ότι αφορά την κακοποίηση που βίωνε ο αδερφός της η 14χρονη ανέφερε ότι ο 33χρονος κατηγορούμενος τον χτυπούσε, τον ανάγκαζε να κάθεται όρθιος στις γωνίες του σπιτιού, του απαγόρευε τη σίτιση και στις περιπτώσεις που λόγω πείνας έπαιρνε φαγητό από την κουζίνα τον ξαναχτυπούσε! Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο 33χρονος με τη “χρήση σιδερένιου εργαλείου “έσπαγε” τα δάκτυλα του αδελφού της”! Σε ότι αφορά την “εξαφάνιση” του Ανδρέα κατέθεσε: “…Κάποια ημέρα είχα πάει στο σπίτι ενός συμμαθητή κοντά στο σπίτι μας για να παίξω. Η μητέρα μου επικοινώνησε με τη μητέρα του φίλου μου και της ζήτησε να με φιλοξενήσουν για εκείνο το βράδυ, καθώς είχε κάποια δουλειά. Το επόμενο πρωί επέστρεψα στο σπίτι μου και ενημερώθηκα από τη μητέρα μου ότι είχε έρθει ο πατέρας μου από την Πολωνία και πήρε τον Ανδρέα. Απόρησα καθώς κάτι τέτοιο συνέβη πολύ ξαφνικά. Επίσης παρατήρησα ότι έλειπαν τα ρούχα του αδελφού μου από την κοινή ντουλάπα ενώ έλειπε και το κρεβάτι του. Όταν ρώτησα τη μητέρα μου μου είπε ότι εφόσον έφυγε ο αδελφός μου δεν τους ήταν χρήσιμο και το πέταξαν…”. Καταλήγοντας στην κατάθεσή της η 14χρονη ανέφερε ότι είχε να μιλήσει με τιν πατέρα της από το 2014 ενώ με την αδελφό της από την ημέρα που υποτίθεται ότι έφυγε για την Πολωνία…

Έρευνα 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021 όταν ένας 35χρονος Βούλγαρος ο οποίος είχε συλληφθεί για κλοπές και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση “κελάηδησε” και ανέφερε ότι ο 33χρονος και η 29χρονη εμπλέκονταν σε ανθρωποκτονία. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Σκιάθου όπου βρήκαν τον τάφο στην ταράτσα. Ο Βούλγαρος αποκάλυψε ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020 ο 33χρονος προφυλακισθείς του αποκάλυψε, υπό την επήρεια ναρκωτικών, ότι πριν από λίγα χρόνια κάποιο παιδί είχε πεθάνει στο σπίτι και ότι ήταν θαμμένο εκεί κοντά. Μάλιστα φέρεται να του ζήτησε να τον βοηθήσει στη μεταφορά του πτώματος καθώς είχε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια αναφέρει ότι του ξαναζήτησε βοήθεια, ενώ την προηγούμενη ημέρα από την μετακόμιση ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του Βούλγαρου ο 33χρονος Πολωνός του είπε ότι τελικά μετέφερε το πτώμα καθώς και ότι μύριζε καθώς δεν είχε λιώσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις φυλακές Ναυπλίου και όχι στον Κορυδαλλό μεταφέρεται ο Φουρθιώτης

Δολοφονία Άλκη: Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις