Κύκλωμα ψευδών γνωματεύσεων: Ο δικηγόρος, σύζυγος εφέτη, που έταζε «προστασία» στην ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

δικηγόρος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα πρόσωπα από τον χώρο της Δικαιοσύνης, λειτουργούς και συλλειτουργούς, που πλαισιώνουν την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και ήδη κατηγορουμένη για σωρεία ψευδών καταθέσεων σε Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια όπου εμφάνιζε ως ασελγούς αθωωθέντες μπαμπάδες, σε αυτή την απίστευτη φάμπρικα των ψευδών γνωματεύσεων και της «κακοποίησης» αθώων ψυχών.

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ


Ανατριχιαστικοί διάλογοι για το πώς θα βοηθούσαν την εν λόγω «επιστήμονα» σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις!


Σε καθημερινή βάση στα γραφεία της εκπομπής «Ανοιχτές Υποθέσεις» αλλά και στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» καταφθάνουν δεκάδες καταγγελίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος, ακόμη και από το εξωτερικό, που αποκαλύπτουν τον modus operandi του κυκλώματος. Σε αυτή την πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά υπόθεση δεν εμπλέκεται μόνο η πολύ γνωστή ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., Ν.Β., αλλά και πολλά πρόσωπα τα οποία όχι μόνο μαγειρεύουν γνωματεύσεις ενόψει αστικών δικών, αλλά της δηλώνουν πίστη, υποταγή και κάλυψη, ακόμη και όταν ξεκίνησαν η πειθαρχική και η ποινική έρευνα μετά από καταγγελίες που έγιναν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη διάθεσή μας βρίσκεται ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης που συνταράσσει τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας, μετατρέποντας τα παιδιά σε γενίτσαρους, κάνοντας γονείς, μπαμπάδες και ενίοτε μαμάδες να κλαίνε και γιαγιάδες να παραμονεύουν στα παγκάκια μπας και δουν το εγγόνι τους!

Η εν λόγω ψυχολόγος αλλά και οι καλοί της φίλοι που κατοικοεδρεύουν στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Δεν λογάριασαν πρωτίστως τα παιδιά και δευτερευόντως τους γονείς, τους ανθρώπους που τόσο βίαια αποξενώθηκαν από το σπλάχνο τους επειδή έτυχε να έχουν έναν αποτυχημένο γάμο.

Η εφέτης Σκάρπου και το ανήλικο

Σήμερα η «Μ» αποκαλύπτει ένα μικρό μέρος του υλικού και των συνομιλιών που βρίσκονται στη διάθεσή της και αφορούν τον δικηγόρο Δημήτρη Ραϊκόπουλο, σύζυγο της εφέτου Μαρίας Σκάρπου, η οποία διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με την εν λόγω ψυχολόγο. Από την έρευνά μας προκύπτει ότι ο εν λόγω δικηγόρος -μάλλον τυχαία- έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση πολλών μαμάδων, οι οποίες καταφεύγουν στην «αγκαλιά» της ψυχολόγου προκειμένου εκείνη να καταστήσει μπαμπάδες είτε βίαιους είτε ασελγούς! Σε ό,τι αφορά τη Μαρία Σκάρπου, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η στενή σχέση με την ψυχολόγο εκκινεί από γνωμάτευση που ζήτησε η ίδια η εφέτης για πολύ σοβαρή προσωπική της υπόθεση, όπως προκύπτει από το υλικό που βρέθηκε κατασχεμένο στον υπολογιστή της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι ενδεικτικό ότι η εν λόγω εφέτης, την οποία στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναζητήσαμε και τηλεφωνικά για να πάρουμε την απάντηση από τον γιο της ότι «δεν μιλά σε δημοσιογράφους», το 2017 δίκασε αντίθετες αγωγές επιμέλειας. Ενώ το ανήλικο παιδί δήλωσε ότι θέλει να μείνει με τον πατέρα του, η εφέτης δεν έκανε δεκτή την αγωγή του πατέρα, αλλά εξέδωσε προδικαστική απόφαση για να «διερευνηθεί δήθεν κατά πόσον η βούλησή του ανηλίκου ήταν πραγματική…!». Διατάχθηκε δικαστική πραγματογνωμοσύνη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η «βούληση του ανηλίκου είναι πραγματική και είναι δική του επιθυμία να μείνει με τον πατέρα του». Τελικά ενώ η πρωτόδικη απόφαση έδωσε την επιμέλεια στον πατέρα, το Εφετείο Αθηνών ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και έδωσε την επιμέλεια στη μητέρα. Μόλις το 2022 έγινε γνωστό ότι η Σκάρπου ήταν στενή φίλη της Ν.Β., αφού η ίδια η εφέτης υπέβαλε αίτηση αυτοεξαίρεσης στο συμβούλιο όπου κρινόταν η παραπομπή της μητέρας στο ακροατήριο ή όχι για τις σωματικές βλάβες που έχει προκαλέσει η μητέρα στο ανήλικο τέκνο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το δικαστικό συμβούλιο τελικά έκρινε ότι η μητέρα δεν έπρεπε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ενώ το ίδιο το ανήλικο εξεταζόμενο στις 3 Φεβρουαρίου 2021 κατέθεσε ότι η μητέρα το είχε τραυματίσει δύο φορές!

Το παράδοξο είναι ότι το 2017 η κυρία Σκάρπου που δίκασε τις αγωγές της επιμέλειας δεν αυτοεξαιρέθηκε, σε αντίθεση με το τι έπραξε στο συμβούλιο που θα παρέπεμπε τη μητέρα, ενώ μάλλον σατανική σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι η ψυχολόγος Ν.Β. ανέφερε ότι παρακολουθούσε το ανήλικο από τον Μάιο του 2017, με την πρώτη της γνωμάτευση πάντως να φέρει ημερομηνία Φεβρουαρίου 2017! Από την έρευνα προκύπτει ότι μόλις το ανήλικο δήλωσε ενώπιον της δικαστού ότι θέλει να μείνει με τον πατέρα του, μπήκε στο κόλπο η Ν.Β. αφενός αρχικά για να γίνει πλύση εγκεφάλου στο παιδάκι και στη συνέχεια, όταν κάτι τέτοιο απέτυχε, προκειμένου να παραπλανηθούν τα δικαστήρια και το παιδί τελικά να μην καταλήξει με τον πατέρα.

Ο Ραϊκόπουλος και η προστασία

Σύζυγος της κυρίας Σκάρπου είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Ραϊκόπουλος, τον οποίον επίσης για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναζητήσαμε, για να μας απαντήσει ότι «δεν τον ενδιαφέρει η υπόθεση». Από τους διαλόγους που αποκαλύπτουμε σήμερα προκύπτει ότι ο κ. Ραϊκόπουλος συνομιλεί συχνά με την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την καθησυχάζει ενόψει δίκης που έχει (ως κατηγορουμένη) λέγοντάς της ότι η δικαστής σύζυγός του, δηλαδή η Σκάρπου, πήρε προαγωγή στο Εφετείο, όπου είναι «και οι φίλες της» και θα μάθει τη σύνθεση του δικαστηρίου. Επίσης, στον ίδιο διάλογο ενημερώνει τη Ν.Β. ότι με την κυρία Σκάρπου έχει συζητήσει την υπόθεσή της. Ο διάλογος έχεις ως εξής:

– Δικηγόρος: Λοιπόν σε πήρα για να μην ανησυχείς…
– Ψυχολόγος: Έλα, για πες.

– Δικηγόρος: Σε έχει απ’ ό,τι κατάλαβα και επειδή εγώ πάντα τον είχα αυτόν τον φόβο. Όλοι οι δικηγόροι δηλαδή, σε έχει πάει Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων δεν είπες ή Κακουργημάτων;
– Ψυχολόγος: Πλημμελημάτων.

– Δικηγόρος: Πλημμελημάτων, σε έχει πάει επειδή μάλλον είσαι ομόδικη με την Κ…η που είναι δικηγόρος και δεν χωρίζονται οι δίκες. Σε πήγε μαζί πρωτοείσακτα, κατάλαβες; Όχι εσένα σαν αστυνομικό, εκείνη όμως ως δικηγόρο εκεί πάμε. Δηλαδή εάν έρθει ένας και μου κάνει μήνυση γιατί του έριξα μια σφαλιάρα που λέει ο λόγος.
– Ψυχολόγος: Ναι.

– Δικηγόρος: Θα με πάει εκεί. Ότι και να ’ναι γιατί είναι πρόσωπα ειδικής δωσιδικίας λέγονται αυτά. Επίσης, επίσης.
– Ψυχολόγος: Ωραία, την ενημέρωσα την κοπέλα για να ξέρει και να το ψάξει μην τυχόν είναι και αυτή συγκατηγορούμενη.

– Δικηγόρος: Μίλησα, μίλησα και με τη Μαρία, η οποία πήρε προαγωγή, είναι στο Εφετείο τώρα.
– Ψυχολόγος: Έλα.

– Δικηγόρος: Ναι, ναι, δεν σε έχει στο Εφετείο. Θα μάθουμε τη σύνθεση να δούμε τι παίζει κιόλας πέρα από οτιδήποτε άλλο, επειδή είναι όλες οι φίλες εκεί και η Μαρία τώρα η ίδια.
– Ψυχολόγος: Ναι.

– Δικηγόρος: Το δεύτερο είναι το άλλο, είναι ότι μου είπε επίσης η Μ.Σ. ότι είναι δεκαήμερο και μπορεί να σου έρθει και τώρα και σήμερα. Σήμερα, αύριο ή μπορεί να πήγε στην παλιά σου διεύθυνση αυτή που κάηκε.
– Ψυχολόγος: Ναι, ναι.

– Δικηγόρος: Σε κάθε περίπτωση θα πάμε να δούμε τη δικογραφία, εγώ δηλαδή θα πάω να τη δω τη δικογραφία, να δω τι έχει μέσα στο Εφετείο πια. Κατάλαβες;
– Ψυχολόγος: Απλά είμαι και εγώ ξέρεις πιεσμένη με όλα αυτά και όλη αυτή τη λασπολογία, δηλαδή εντάξει ρε συ Δ…η, δηλαδή να με παίρνουν οι εισαγγελείς και να μου λένε αν με διώξανε από την Αστυνομία, αφού δεν με πήρε η Γ…έ που την πήρε η Π…α μια εισαγγελέας.

– Δικηγόρος: Το θυμάμαι, ναι.
– Ψυχολόγος: Εντάξει πια, ότι διώκομαι, ότι θα φυλακιστώ, ότι έχω κακουργηματικές πράξεις εις βάρος μου. Τι στο διάολο έχω κάνει δηλαδή, έλεος πια, πώς μπορούν;

– Δικηγόρος: Πρέπει. Πρέπει να τον σκίσουμε αυτόν στο Τριμελές (σ.σ. αναφέρεται σε πατέρα) και πάω φτιαγμένος εγώ γιατί τον έχω άχτι τον παπά, να μη βρίζω τώρα, το παπάρι.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδικαστικό: Ερευνούν και για κακουργήματα την ψυχολόγο, δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους!

Μαρίνος Σκανδάμης: Σκληρή κριτική για Ανδρουλάκη – Κανένα μήνυμα δεν πήρε η Χαριλάου Τρικούπη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις