Κρήτη: Στις 15 Φεβρουαρίου στον Άρειο Πάγο θα συζητηθεί η αναίρεση για την υπόθεση της Μελίνας

Μελίνας

Στις 15 Φεβρουαρίου προσδιορίστηκε ενώπιον του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με την αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.

Όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive, η υπόθεση παραμένει ποινικά «ζωντανή» μετά από παρέμβαση-και μάλιστα σε χρόνο dt-του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες για πιθανή αναίρεση της απόφασης με την οποία τον περασμένο Νοέμβριο διαφαινόταν ότι έκλεινε οριστικά η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Νοεμβρίου επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η υπόθεση για τις συνθήκες θανάτου της 4χρονης Μελίνας, μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τον Δεκέμβριο του 2015.

Η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, όμως ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και έτσι η υπόθεση θα δικαζόταν ξανά.

Ωστόσο, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, Αλεξάνδρας Σπανάκη και Γιώργου Στειακάκη, με την οποία ζητούσαν να απορριφθεί η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης της γιατρού.

Η υπεράσπιση ζήτησε να μην προχωρήσει η διαδικασία, κρίνοντας ότι η έφεση του εισαγγελέα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ρητώς ο νόμος για εμπεριστατωμένη και απόλυτα αιτιολογημένη έφεση. Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης, όμως το δικαστήριο την έκανε δεκτή και έτσι η υπόθεση έκλεισε πριν ξεκινήσει. Η εξέλιξη αυτή ήταν ένα σοκ για την οικογένεια που αποχώρησε πικραμένη από τα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά του δικαστηρίου προκειμένου ο αντεισαγγελέας που θα «χρεωνόταν» την υπόθεση να έχει μία συνολική εικόνα βάσει της οποίας θα προχωρούσε ή όχι στην κατάθεση αίτησης αναίρεσης.

Τελικά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χριστόπουλος, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην απόφαση που θα λάβουν οι δικαστές του Αρείου Πάγου. Αν την κάνουν δεκτή, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Εφετείο. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου οπότε και οι συνήγοροι των δύο πλευρών θα αγορεύσουν ως προς το νομικό κομμάτι για την έφεση του εισαγγελέα.  Μελίνας

πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Εισαγγελέα τα πρακτικά του Ειδικού Δικαστηρίου για τις βαλίτσες και τους φακέλους με τα χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Δικηγόρος «Σαράφη»: «Να μην αποτελέσει εξιλαστήριο θύμα στην κόντρα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ» – Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του προστατευόμενου μάρτυρα της υπόθεσης Νovartis

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις