Κρήτη: Απολογήθηκαν για τον καταγγελλόμενο βιασμό οι δύο 19χρονοι Βρετανοί και επιστρέφουν στην πατρίδα τους

Βρετανοί

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, οι δυο 19χρονοι Βρετανοί, τους οποίους κατήγγειλε 24χρονη συμπατριώτισσα τους ότι την κακοποίησαν σεξουαλικά, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση μέθη της, καταγράφοντας με το κινητό τους το όλο σκηνικό.

Τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 8000 ευρώ στον καθένα και επίσης να δίνουν κάθε 1η του μηνός το « παρών» στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Και οι δυο επέμειναν ότι η καταγγέλλουσα συναίνεσε 100% τόσο στην ερωτική πράξη όσο και στην βιντεοσκόπηση.

Νομικές πηγες αναφέρουν ότι το περιεχόμενο του βίντεο συνεκτιμήθηκε δεοντως και φέρεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση να αφεθούν οι δυο φίλοι ελεύθεροι με όρους.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το Cretalive, είχαν έρθει για μια εβδομάδα διακοπές στο Ρέθυμνο και γνώρισαν την 24χρονη στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο 19χρονων, Γιάννης Κωνσταντουδακης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι εντολείς μου από την πρώτη στιγμή αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και η σταθερή τους θέση είναι τόσο οι γενετήσιες πράξεις μεταξύ αυτών και της εγκαλούσας όσο και η βιντεοσκόπηση τους έλαβαν χώρα με την συναίνεση της, δεν υπήρξε δε καμία στιγμή κατά την οποία να έγινε ο,τιδήποτε χωρίς την θέληση της.

Η κ. Ανακρίτρια και η κ Εισαγγελέας Ρεθύνου προβαίνοντας σε μια ενδελεχή αξιολόγηση του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού, διέγνωσαν ήδη από το πρώιμο αυτό δικονομικό στάδιο ότι υπάρχουν αμφιβολίες αναφορικά με τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα και για τον λόγο αυτό δεν τους επέβαλαν προσωρινή κράτηση αλλά τους άφησαν ελεύθερους να επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ευελπιστούν δε στα επόμενα δικονομικά στάδια να απαλλαγούν των κατηγοριών που τους αποδόθηκαν»

Να σημειωθεί ότι οι γονείς των δυο 19χρονων πήραν το πρώτο αεροπλάνο για Κρήτη προκειμένου να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους που επέμεναν στην αθωότητα τους.

πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήλωση του ποινικολόγου Γιάννη Γλύκα για την απόσυρση του από υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Βαλυράκη

Η αλήθεια για το υποτιθέμενο δολοφονικό γονίδιο της κατηγορουμένης από την Πάτρα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις