Αποκάλυψη: Η Μαλβίνα, ο Μελισσανίδης, ο Κούγιας και το νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας!

Κούγιας

Σε πλειστηριασμό αναμενόταν να βγει στις 28 Ιουνίου το διαμέρισμα-διαμάντι στον τρίτο όροφο του νεοκλασικού κτηρίου της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 55 όπου στεγάζεται το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


Τα χαμένα δικαστήρια του ποινικολόγου με τον «Τίγρη», η «οφειλή» των 10.000 ευρώ και οι εγγραφές


Αιτία η δικαστική διαμάχη του ποινικολόγου με τον επιχειρηματία-εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη και η άρνησή του να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση η οποία τον υποχρέωνε να καταβάλει στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ το ποσό των 10.000 ευρώ.

Μαλβίνα

Το συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο πλέον στεγάζει το δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου ανήκε στην αείμνηστη δημοσιογράφο Μαλβίνα Κάραλη, κατά κόσμον Μαρία Μαλβίνα Σακκά, η οποία με το που διαγνώσθηκε με καρκίνο μεταβίβασε το διαμέρισμα της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στον κ. Κούγια. Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2001. Δυστυχώς, έντεκα μήνες αργότερα η Μαλβίνα έχανε τη μάχη με τη ζωή, νικημένη από την επάρατη νόσο. Από τότε μέχρι σήμερα το διαμέρισμα βρίσκεται στην κυριότητα του Κούγια και είναι πλέον βεβαρημένο με προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις εκατομμυρίων ευρώ, υπέρ του Δημοσίου, της Εθνικής Τράπεζας και ιδιωτών.

Το ακίνητο που στεγάζει πλέον το δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου ανήκε στην αείμνηστη δημοσιογράφο Μαλβίνα Κάραλη, κατά κόσμον Μαρία Μαλβίνα Σακκά.

Ο «Τίγρης»

Η συγκεκριμένη αντιδικία μεταξύ του εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη και του Αλέξη Κούγια που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει στο «σφυρί» το διαμέρισμα της Βασιλίσσης Σοφίας, η εμπορική αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα 500.000 ευρώ, εκκινεί από το 2018, μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Ξάνθης και της Λάρισας. Τότε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έχουμε καινούργια παράγκα του Θωμά. Πού τον βρήκαν αυτόν τον τύπο από την Εύβοια σήμερα. Τον έχει φέρει ο Μελισσανίδης από πέρυσι».

Για τη φράση αυτή το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον καταδίκασε για συκοφαντική δυσφήμηση του «Τίγρη» και τον υποχρέωσε να καταβάλει 10.000 ευρώ. Ο κ. Κούγιας έκανε έφεση. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι έχασε και το Εφετείο, ωστόσο αρνήθηκε να πληρώσει την αποζημίωση. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έκανε πίσω, με αποτέλεσμα να βγάζει το συγκεκριμένο γραφείο στον πλειστηριασμό στις 28 Ιουνίου 2023.

Βάρη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλειστηριασμός ανεστάλη καθώς ενδέχεται, έστω και την τελευταία στιγμή, ο ποινικολόγος να εξόφλησε την οφειλή του. Ωστόσο, από την έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προκύπτει ότι η ιστορία του συγκεκριμένου ακινήτου είναι εξόχως αποκαλυπτική για τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό κράτος, αλλά και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς τα βάρη του συγκεκριμένου ακινήτου προκαλούν ανατριχίλα αλλά και ερωτήματα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Κατασχετήρια Έκθεση Aκινήτου, με βάση τα στοιχεία του υποθηκοφυλακείου υπάρχουν μεταξύ άλλων οι παρακάτω εγγραφές:

  • Υποθήκη κατά Αλεξίου Κούγια του Χρήστου και της Καλλιόπης υπέρ ΔΟΥ Α΄ Αθηνών για ποσό 5.143.468,77 ευρώ εγγραφείσα 13/04/2016,
  • Υποθήκη κατά ιδίου ως άνω υπέρ ΔΟΥ Γλυφάδας για ποσό 331.134,48 ευρώ εγγραφείσα 22/04/2016 (3481-153),
  • Υποθήκη κατά ιδίου ως άνω υπέρ ΔΟΥ Α΄ Αθηνών για ποσό 8.595.022,48 ευρώ εγγραφείσα 23/03/2018,
  • Προσημείωση κατά ιδίου ως άνω υπέρ Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. για ποσό 1.400.000 ευρώ εγγραφείσα 23/01/2019 (4939-75),
  • Αναγκαστική κατάσχεση κατά ιδίου ως άνω υπέρ ΔΟΥ Α΄ Αθηνών για ποσό 5.113.018,47 ευρώ εγγραφείσα 17/03/2016 (185-61),
  • Το υπ’ αρ. 1952/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο επέχει θέση έκθεσης κατάσχεσης, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 48 παρ. 1-3 και 5 περί απαγόρευσης εκποίησης των ακινήτων ως προς το ποσοστό εμπράγματου δικαιώματος που αναλογεί για καθένα εξ αυτών κατά ιδίου ως άνω εγγραφείσα 16/06/2016 (187-67),
  • Αναγκαστική κατάσχεση κατά ιδίου ως άνω υπέρ ΔΟΥ Α΄ Πατρών για ποσό 538.586,12 ευρώ εγγραφείσα 15/05/2017 (194-90)

Από τις παραπάνω εγγραφές προκύπτουν αθροιστικά εγγραφές υποθηκών που δεν έχουν αρθεί για οφειλές προς το Δημόσιο (φόρους) ύψους 14.000.000 ευρώ, αλλά και αναγκαστικές κατασχέσεις επίσης από το Δημόσιο 5.650.000 εκατ, ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι ο κύριος Κούγιας δεν αντιμετωπίζει κανένα ζήτημα και η Εθνική τού χορήγησε δάνειο με άνεση και έχει κάνει προσημείωση το 2019 ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Άραγε ο κ. Κούγιας προσκόμισε φορολογική ενημερότητα για τη λήψη του δανείου;

Κούγιας κούγιας Κούγιας

Παρελθόν

Το θέμα είχε ανακύψει και στο παρελθόν όταν ο εφοπλιστής Πατέρας είχε επίσης προχωρήσει σε μέτρα εναντίον του δικηγόρου, αλλά ο πλειστηριασμός δεν έγινε προφανώς γιατί ο κ. Κούγιας κατέβαλε τα οφειλόμενα. Επίσης, το 2021 ο κ. Μελισσανίδης επίσης είχε βγάλει το ίδιο ακίνητο σε πλειστηριασμό για ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ περίπου, αλλά πάλι η διαδικασία ανεστάλη.

Σε κάθε περίπτωση είναι απορίας άξιον πώς έχουν σωρευτεί τέτοιες οφειλές του κ. Κούγια προς την εφορία, πώς ακριβώς προέκυψαν αυτές οι οφειλές (μη καταβολή φόρων, έλεγχοι των φορολογικών Αρχών κ.λπ.) και τελικά τι ακριβώς έχει εισπράξει το Δημόσιο, αν έχει εισπράξει. Φυσικά, αν δεν έχει εισπράξει, το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Γιατί δεν έχει εισπράξει όταν για πολύ μικρότερες οφειλές το κυνήγι της εφορίας είναι ανελέητο;

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Απολογήθηκαν για τον καταγγελλόμενο βιασμό οι δύο 19χρονοι Βρετανοί και επιστρέφουν στην πατρίδα τους

Δήλωση του ποινικολόγου Γιάννη Γλύκα για την απόσυρση του από υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Βαλυράκη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις