Κουνιάδος Σήφη Βαλυράκη: “Η υπόθεση τώρα αρχίζει – Ο εισαγγελέας είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκαλο!” (ηχητικό)

Σοκαρισμένη και εξοργισμένη είναι η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη μετά την απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού. Ο Βαγγέλης Παπαθεοδώρου ,κουνιάδος του αδικοχαμένου πολιτικού μιλώντας στο dikastikoreportaz.gr και στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” είπε ότι η υπόθεση τώρα αρχίζει. Χαρακτήρισε μάλιστα με πολύ σκληρές εκφράσεις τον συγκεκριμένο δικαστικό λετουργό λέγοντας ότι “είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκαλο!”

Ρεπορτάζ : Νίκος Νικολετάκης

Όπως λέει οι δολοφόνοι- σύμφωνα με τους μάρτυρες- του Σήφη Βαλυράκη δεν θα έπρεπε να αρχίσουν να επιτίθενται. «Θα έπρεπε απλά να ευχαριστηθούν που πήραν μία παράταση διότι χρειάζεται πολύ θράσος να είναι γνωστά τα ονόματά τους και να απειλούν από πάνω για μηνύσεις».

Το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη έξω από το σπίτι τους στην Ερέτρια

Ο ίδιος μας είπε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται: «Εμείς δεν μένουμε σε μία απόφαση ενός εισαγγελέα ,ο οποίος είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο και τον έχουμε μηνύσει για αυτό το θέμα και θα μείνουμε σε μία δική του εκτίμηση η οποία ήταν δεδομένη από την αρχή ότι τη δρομολογεί για συγκάλυψη. Όσον αφορά τις μηνύσεις ,δικαίωμά τους ,να κάνουν όπου θέλουν μηνύσεις. Δεν μένω ότι θα δικαιωθούμε από τη δικαιοσύνη αλλά εκ του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα είναι αν θα συνεχιστεί ή όχι αυτή η υπόθεση ,αν θα εκτιμηθούν τα στοιχεία ότι πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο που τοποθετεί ο διαβρωμένος εισαγγελέας και οι συνεργάτες του λιμενικοί ,η συμμορία αυτών των τριών , και από το αν θα μπορέσει κάποιος εισαγγελέας -γιατί υπάρχουν και τίμιοι εισαγγελείς- να εξετάσει την υπόθεση μέχρι το κόκκαλο ,να μάθουμε και εμείς την αλήθεια.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θάνατος Βαλυράκη: Στο αρχείο η υπόθεση – Δεν βρέθηκαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας

 

Κουνιάδος Σήφη Βαλυράκη: “Προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία του” – Η μήνυση που κατέθεσε(βίντεο)

 


Εγώ αυτή τη στιγμή την έχω ζήσει πολύ πιο πριν , το περίμενα. Αυτός να πάει να παραδώσει ,γιατί φεύγει στις 15 Σεπτεμβρίου και πάει στη Σύρο «να συνεχίσει τη δράση του»
και αφήνει πίσω το έργο του ,που ήταν να πάει στο αρχείο η υπόθεση. Ήταν αυτό που θέλανε τα κυκλώματα της Χαλκίδας. Θα δούμε τι θα κάνουμε νομικά, πρέπει να έρθει στα χέρια μας το αιτιολογικό αυτού του εισαγγελέα. Γιατί να πάει στο αρχείο αυτή η υπόθεση και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Θα βρεθεί επιτέλους κάποιος εισαγγελέας πού να ασχοληθεί με το δίκιο ,με τη δικαιοσύνη και αυτή την υπόθεση και όχι με τη δικαιοσύνη της Χαλκίδας ,του εισαγγελέα αυτού.
Ερωτώμενος για το αν έχει προχωρήσει η έρευνα για τα ηλεκτρονικά ίχνη ο κ. Παπαθεοδώρου μας είπε: «Δεν έχουμε εξετάσει τίποτε από τα ηλεκτρονικά ίχνη. Κορόιδευαν. Έχουν δώσει στίγματα που είναι ψευδή. Δύο φορές τους τα απέρριψε η Google ,γιατί δεν θέλανε να γίνει έρευνα στα στίγματα, στο πού βρίσκεται το κάθε τηλέφωνο. Θα επανέλθουμε σε αυτό. Καθυστέρησαν για να χαθούν τα ίχνη και θα έχει πολύ συνέχεια. Η υπόθεση τώρα αρχίζει και αυτά τα αδέλφια οι δολοφόνοι ,σύμφωνα με τις μαρτυρίες ,αυτοί δεν θα έπρεπε να αρχίσουν να επιτίθενται. Θα έπρεπε απλά να ευχαριστηθούν που πήραν μία παράταση διότι χρειάζεται πολύ θράσος να είναι γνωστά τα ονόματά τους και να απειλούν από πάνω για μηνύσεις.»

 

¨Εντονη ήταν η αντίδραση της Μίνας Βαλυράκη στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, άνοικτά της Ερέτριας. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός έχασε τη ζωή του κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, όταν επιχείρησε να βγει με το φουσκωτό του για ψάρεμα. Από την πρώτη στιγμή, η σύζυγός του είχε μιλήσει για έγκλημα, ωστόσο η Δικαιοσύνη μετά από οκτώ μήνες ερευνών αποφάσισε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Η Μίνα Βαλυράκη

Η δήλωση της Μίνας Βαλυράκη:

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό! Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθειά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς».

Το παρασκήνιο της απόφασης

Οκτώ μήνες μετά τον μυστηριώδη θάνατο του πρώην υπουργού ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χαλκίδας έθεσε στο αρχείο την υπόθεση με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για δολοφονία.Το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί η απόφαση από τον εισαγγελέα Εφετών.

Αυτό συνέβη αφού ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε τη μήνυση που κατέθεσε στις 2 Φεβρουαρίου η χήρα του Σήφη Βαλυράκη και τα παιδιά της. Όλα ξεκίνησαν μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ένας 72χρονος από τη Χαλκίδα, κατονομάζοντας δύο ψαράδες από την Ερέτρια ως υπεύθυνους για το θάνατο του 78χρονου πολιτικού. Ο καταγγέλλων μάρτυρας μιλώντας στο dikastikoreportaz.gr είχε πει ότι δεχόταν απειλές μετά τις αποκαλύψεις. Μετά την απόφαση του εισαγγελέα ο ίδιος μας είπε ότι τη θεωρούσε αναμενόμενη καθώς εκτιμά ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο ereportaz.gr και τον Νίκο ΝικολετάκηΟι συγκεκριμένοι επαγγελματίες αλιείς έδωσαν στις Αρχές εξηγήσεις για όσα τους προσάπτει ο ηλικιωμένος μάρτυρας και την απάντηση που έδωσαν οι ψαράδες πριν λίγες ημέρες.

Μάλιστα, στην ανωμοτί κατάθεσή τους τα δύο αδέλφια αναφέρονται αναλυτικά στο τι συνέβη εκείνη την παγωμένη Κυριακή του περασμένου Ιανουαρίου στη θάλασσα της Ερέτριας, αρνούμενα οποιοδήποτε επεισόδιο με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των αλιέων Δημήτρης Καρβέλης, Ιάσονας Καρβέλης και Δέσποινα Λυσιγάκη μιλώντας στο protothema.gr αναφέρουν πως «η Δικαιοσύνη μελέτησε όλη την δικογραφία και είπε την άποψη της, ότι δηλαδή δεν υπάρχει δολοφονία! Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των αστικών και ποινικών δικαστηρίων όπου θα λογοδοτήσουν και θα κληθούν να πληρώσουν αποζημιώσεις όσοι παραβιάζοντας την κοινή λογική και τα στοιχεία της δικογραφίας, αναφέρθηκαν απαξιωτικά εις βάρος αθώων ψαράδων και τους ενέπλεξαν σε σκληρή δικαστική περιπέτεια χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς κανένα στοιχείο! Επιμέναμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε!».

 

Αντίστροφη μέτρηση

Από τις αρχές Αυγούστου ο φάκελος του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη μπήκε στην τελική φάση. Κομβική ημερομηνία ήταν η Δευτέρα 2 του μήνα, όταν μετά από τρεις μήνες στασιμότητας δύο επαγγελματίες ψαράδες από την Ερέτρια περνούν το κατώφλι του Λιμενικού και δίνουν εξηγήσεις για όλα όσα έχει πει σε βάρος τους ένας 72χρονος αυτόπτης μάρτυρας στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. «Οι δύο καταθέσεις με ημερομηνίες 19 και 20 Απριλίου που έδωσε ο… (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα του μάρτυρα) ενώπιον των αστυνομικών της ΓΑΔΑ και που δήθεν αναγνωρίζει το δικό μας σκάφος πλησίον του αποθανόντος και τον έναν εξ ημών να τον χτυπά με ένα κοντάρι 3,5 μέτρων βρίθουν ψευδών και ανυπόστατων γεγονότων», αναφέρουν τα δύο αδέλφια και στις επόμενες γραμμές δίνουν το προφίλ τους.

 

Θέλουν με τον τρόπο αυτό να ξεδιπλώσουν τον εαυτό τους και να δείξουν ότι δεν πρόκειται για άτομα με αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά, αλλά για απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας. «Τυγχάνουμε δεύτερης γενιάς ψαράδες, ιδιοκτήτες του σκάφους… (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Ερέτριας. Ψαρεύουμε από 9-10 χρόνων μέχρι και σήμερα χωρίς να έχουμε έρθει σε παραμικρή αντιπαράθεση με κανέναν από τους ψαράδες της Ερέτριας -τόσο τους συναδέλφους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες- με τους οποίους διατηρούμε άριστες σχέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στη θάλασσα, έχουμε βοηθήσει και κυριολεκτικά σώσει πολλούς ανθρώπους που χρειάστηκαν τη βοήθειά μας, έχουμε ρυμουλκήσει με το σκάφος μας κινδυνεύοντα και ακυβέρνητα σκάφη τόσο ερασιτεχνών αλιέων όσο και επαγγελματιών, ενώ χαίρουμε ιδιαίτερης εκτίμησης από όλους τους κατοίκους της περιοχής. Ζούμε ως φιλήσυχοι οικογενειάρχες σε ιδιόκτητη πολυώροφη οικογενειακή οικοδομή στην Ερέτρια».

IMG_9150
Ο δικηγόρος Δημήτριος Καρβέλης

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε ο 72χρονος στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τον περασμένο Απρίλιο υποστηρίζει ότι εκείνο το πρωινό της 24ης Ιανουαρίου έφυγε από το σπίτι του στη Χαλκίδα με ένα μικρό μηχανάκι και πήγε στην Ερέτρια προκειμένου να ψαρέψει. Πήγε με την προτροπή του προέδρου των ψαράδων και ενώ απαγορευόταν το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες αλιείς στο λεγόμενο «νησί των ονείρων» και από εκεί σε απόσταση 300 μέτρων είδε, όπως φυσικά υποστηρίζει, όλο το συμβάν. Από την άλλη, οι δύο αλιείς αδελφοί που κατονομάζει ως τους δράστες ισχυρίζονται στην κατάθεσή τους: «Αναφορικά με τις καταθέσεις του δήθεν αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ρητώς και κατηγορηματικώς καταθέτει ότι δήθεν είδε το δικό μας σκάφος να βρίσκεται την 24η Ιανουαρίου της Αγίας Τριάδας και μάλιστα πλησίον του σκάφους του αποθανόντος ενώ είδε έναν εξ ημών, τον πιο ψηλό, να χτυπά με ένα κοντάρι τον Σήφη Βαλυράκη και να πέφτει στη θάλασσα, οι οποίες δεν εμπεριέχουν ούτε ψήγμα αλήθειας και έχουμε ήδη καταθέσει έγκληση σε βάρος του.

Κατ’ αρχάς, εμείς οι δύο αδελφοί είμαστε με ίδιο ύψος 1,70 μ. και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ο ένας από τους δύο είναι ο ψηλός και ο άλλος ο κοντός. Σας προσκομίζουμε και φωτογραφία μας μπροστά στο σκάφος μας κρατώντας τον επονομαζόμενο γάντζο του σκάφους, ο οποίος δεν είναι φυσικά 3-3,5 μ. όπως ισχυρίζεται ο μάρτυρας, αλλά 1,70 μ. Οι καταθέσεις τού εν λόγω μάρτυρα είναι ψευδείς και κατασκευασμένες έχοντας ως μοναδικό στόχο να παρουσιάσουν την υπόθεση ως δολοφονία στοχοποιώντας αθώους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση».

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις