Κούγιας για συμπληρωματικές διώξεις για τα Τέμπη: Θα βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να οδηγήσει στις φυλακές όλους αυτούς τους εγκληματίες

πόρισμα

Ανακοίνωση για τις συμπληρωματικές ασκήσεις ποινικής διώξεως, τις οποίες συνέχισε ο αδέκαστος Εφέτης Ανακριτής κ. Μπακαΐμης, από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης για δυο υψηλόβαθμα στελέχη της HELLENIC TRAIN και για την αποχώρηση των εκπροσώπων της αντιπολιτεύσεως από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών, εξέδωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Όπως είναι γνωστό, εκπροσωπώ, μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μου, 19 οικογένειες θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από κακουργηματικές συμπεριφορές πολιτικών προσώπων και στελεχών του Υπουργείου Συγκοινωνιών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στελεχών της HELLENIC TRAIN, από τις οποίες συνολικώς έχασαν τη ζωή τους, 57 αθώα θύματα, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Σήμερα, νιώθω ανάμικτα συναισθήματα :
1.Νιώθω αισθήματα χαράς, γιατί δικαιώνομαι για τη στήριξη που παρείχα στον έντιμο αυτό Δικαστή, όταν κάποιοι δυστυχώς συνάδελφοί μου προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν το πάθος του για την απονομή της Δικαιοσύνης και την υποδειγματική τιμωρία των ενόχων.
2. Νιώθω συναισθήματα λύπης και απογοητεύσεως γιατί δικαιώνομαι, όταν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει και επέτυχαν να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος τότε με δημόσια ανακοίνωσή μου, ότι το μόνο το οποίο θα πετύχουν είναι η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος να εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα για τα πολιτικά πρόσωπα, αφού και τότε που επήλθε η τραγωδία αλλά και τώρα, την Ελλάδα κυβερνά η ίδια κυβέρνηση.
Εν πάση περιπτώσει, η ακούραστη προσπάθεια του κ. Εφέτη Ανακριτή, έχει ήδη οδηγήσει στη θέση του κατηγορουμένου 33 φυσικά πρόσωπα και να είναι σίγουροι οι συγγενείς των θυμάτων ότι και με τη βοήθεια τη δική μου και τη βοήθεια των εκλεκτών συναδέλφων που εκπροσωπούμε τις οικογένειες των 57 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες των δεκάδων τραυματιών, ότι όλοι μαζί και συνεργαζόμενοι με αδέκαστους Δικαστές και Εισαγγελείς θα βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να οδηγήσει στις φυλακές όλους αυτούς τους εγκληματίες, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται, από όσους ισχυρούς κι αν προστατεύονται, ώστε να δικαιωθούν τα θύματα και οι οικογένειές τους.

Αθήνα, 22/2/2024
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις