Κοινό αίτημα προς το δικαστικό συμβούλιο για να βγουν οι κουκούλες από τους “Κελέση” και “Σαράφη”

αεροπαγίτες

Να μην ισχύσει το καθεστώς προστασίας για τους χαρακτηρισθέντες ως προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Νοvartis, «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη», στην προδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Βαγγέλης Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι μηνυτές ζητούν «οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στη διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι», όπως υποστηρίζουν, «θα μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν».

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά σύντομα καθώς η εισήγηση της αρμόδιας εισαγγελέως θα γίνει μέσα στην προσεχή εβδομάδα.

Ως γνωστόν, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να εμπλέξει 10 συγκεκριμένους πολιτικούς αντιπάλους στο διεθνές σκάνδαλο Novartis, βασιζόμενη σε καταθέσεις των συγκεκριμένων προστατευομένων μαρτύρων. Τους δύο μάρτυρες αμφισβήτησαν ως «ψευδομάρτυρες» οι εμπλεκόμενοι και έκτοτε άλλα στοιχεία δεν προέκυψαν.

Πλέον η δικαστική υπόθεση παραμένει ανοιχτή μόνο για τρεις από τους 10 (Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος).

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το υπόμνημα

Πηγή: protagon.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις