«Κιβωτός»: Ύποπτοι για τρία κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Αντωνίου

Σε νέες εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικών κλήθηκαν από τον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, αυτή τη φορά για τη δεύτερη μεγάλη δικογραφία, η οποία αφορά στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της ΜΚΟ και η πρεσβυτέρα καλούνται από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της απιστίας σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου», της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα θα δώσουν τις εξηγήσεις τους – το πιθανότερο με γραπτά υπομνήματα – στην Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την παραγγελία που έχει δώσει ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την σχετική δικογραφία, Ιωάννης Σέβης.

 

Ευρήματα

Για την υπόθεση αυτή ενδελεχή έρευνα είχε διενεργήσει έπειτα από εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία. Από τα ευρήματα της έρευνας αλλά και από άλλα στοιχεία φέρεται να προέκυψε πως το κακούργημα της απιστίας για το οποίο ελέγχεται τώρα ο ιεράς και η πρεσβυτέρα αφορά σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχετίζεται με την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Τα συγκεκριμένα ποσά, όπως φέρεται να προέκυψε από τις έρευνες διακινήθηκαν με μετρητά.

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της υπεξαίρεσης, η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 467.000 ευρώ, αυτό αφορά σε χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της ΜΚΟ και το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος. Ακόμη, από τις έρευνες φέρεται να εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες σε θυρίδες. Αμέσως μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, ο εισαγγελέας αφού μελετήσει και τα υπομνήματα που αυτοί θα καταθέσουν προς παροχή εξηγήσεων, θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Η ανάκριση

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακριτική έρευνα για το σκέλος εκείνο που αφορά την διερευνώμενη σεξουαλική κακοποίηση δυο νεαρών αγοριών τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου», ηλικίας 19 και 15 ετών. Για την υπόθεση ο πατέρας Αντώνιος αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή (κακούργημα) και το επόμενο διάστημα θα κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή. Ήδη, μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο ανακριτής έχει καλέσει για κατάθεση μάρτυρες, οι οποία είχαν καταθέσει και στη προανάκριση. Εν συνεχεία, μετά την εξέταση των μαρτύρων κλήση προς απολογία αναμένεται να λάβει και ο ιεράς.

Πάντως, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» με υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα όταν είχε κληθεί και πάλι ως ύποπτος για εξηγήσεις σχετικά με αυτή την υπόθεση, είχε αρνηθεί κάθε καταγγελία σε βάρος του, κάνοντας λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική έρευνα για τις ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων, η οποία και κατέληξε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πατρός Αντωνίου, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιο αυτής, δυο νέοι ηλικίας 19 και 15 ετών κατήγγειλαν τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο: Αποκλειστικό -“ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ παρέσυρε και κατέστρεψε την κόρη μου”

Θεσσαλονίκη: Έσπασε τα ισόβια 47χρονος που έκαψε τους γονείς του

Πρωτοδικείο Πειραιά: Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης για την δικάσιμο του …2032!

Κολωνός: Συνελήφθη 48χρονος για την υπόθεση της 12χρονης


Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του, την οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα», ο 19χρονος πρώην σήμερα τρόφιμος της ΜΚΟ, περιέγραφε μεταξύ άλλων για τον πατέρα Αντώνιο: «Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη και έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου …Μια φορά του είπα ότι, με πονάει η μέση και με έτριψε λίγο και ξαφνικά μου κατέβασε όλο το παντελόνι. Από κάποιο σημείο μετά, να πω εδώ ότι, όχι μόνο με χούφτωνε, όταν έβαζε το χέρι μέσα στο εσώρουχο μου». Ακολούθησε η κατάθεση – «φωτιά» ενός ακόμη νέου ηλικίας 15 ετών, ο οποίος επίσης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του από τον ιερά.

H δίκη

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και κατά επτά συνεργατών του πατρός Αντωνίου για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών εντός των δομών της ΜΚΟ. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είναι, κατά περίπτωση, αυτά της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Ως ηθικός των παραπάνω πράξεων, οι οποίες είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος, διώκεται ο πατέρας Αντώνιος. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές για τις παραπάνω πλημμεληματικές κατηγορίες διαχώρισαν τη δικογραφία από το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (που βρίσκεται στην ανάκριση) λόγω κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων, καθώς αυτά φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Έτσι, ως προς αυτό το σκέλος της η υπόθεση θα εκδικασθεί από Τριμελές Πλημμελειοδικείο με κατηγορούμενους τον ιερέα και τους επτά συνεργάτες του, πρώην εργαζόμενους σήμερα σε δομές της Οργάνωσης.

Πηγή: protothema.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις