Κέρκυρα: Κλήση σε απολογία για 2 κακουργήματα σε εισαγγελέα που «εξαφάνισε» εκατοντάδες δικογραφίες

δικογραφίες

Εξετάζεται εάν η εισαγγελέας αποτελεί μέλος κάποιου παραδικαστικού κυκλώματος. Οι περισσότερες δικογραφίες που «εξαφάνισε» έχουν πλέον παραγραφεί.

Η δικαστικός λειτουργός έχει κληθεί σε απολογία για 2 κακουργήματα, ενώ μαζί της είναι και άλλοι κατηγορούμενοι, δικαστικοί υπάλληλοι αλλά και αστυνομικοί. Η εισαγγελέας βρίσκεται σε προσωρινή αργία, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της προσωρινής κάθειρξης ενώ παραπέμπεται με το ερώτημα της οριστικής παύσης από τα καθήκοντά της στα αρμόδια όργανα.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr προ ημέρων ο εφέτης ανακριτής που ορίστηκε από την Ολομέλεια του Εφετείου Κέρκυρας μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, κάλεσε σε απολογία την εισαγγελέα που διατέλεσε και επικεφαλής της τοπικής Εισαγγελίας για τα κακουργήματα της «υπεξαγωγής εγγράφων» και «κατάχρησης εξουσίας». Σύμφωνα με πληροφορίες το διακύβευμα εν προκειμένω αφορά σε περίπου 150 δικογραφίες(!) που οριστικά εξαφανίστηκαν.

Οι 1.100 δικογραφίες και τι απέγιναν

Οι καταγγελίες αφορούσαν την αρχικά 1.100 «εξαφανισμένες» δικογραφίες. Ένα μεγάλο μέρος όμως από αυτές βρέθηκε στο σπίτι μιας φίλης της εισαγγελέα , η οποία είχε και εκείνη καταστεί κατηγορούμενη.

Ήδη, ανεξάρτητα από την κλήση της σε απολογία, στις 14 Μαρτίου η εισαγγελέας μαζί με αστυνομικούς και δικαστικούς υπαλλήλους δικάζεται για πλαστογραφία βιβλίων της Εισαγγελίας και του αστυνομικού τμήματος ώστε να μην φανεί πως έλειπαν οι δικογραφίες.

Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας Εφετών Κων/νος Κουκούτσης συνέταξε κατηγορητήριο και προσδιόρισε για τις 14 Μαρτίου 2022 στο Εφετείο κακουργημάτων Κέρκυρας, τη πρώτη δίκη της εισαγγελέα , αστυνομικών και δικαστικών υπαλλήλων, για πλαστογραφία βιβλίων της Εισαγγελίας και του αστυνομικού τμήματος Κέρκυρας και του σκληρού δίσκου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών με το πρωτόκολλο εισερχομένων και εξερχομένων.

Το ερώτημα προφανώς είναι αν θα τεθεί υπό έρευνα το ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, δεδομένου ότι υπάρχει ενδεχόμενο (σφόδρα πιθανό) οι παραγραφές να ευνοήσουν οικονομικά και όχι μόνο ένα μεγάλο κύκλο προσώπων, που λειτουργούσαν με αυτό τον επί σειρά ετών εντός της Δικαιοσύνης.

πηγή: dikastiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Κώτσηρας: Στο «μικροσκόπιο» της ποινικής δικαιοσύνης και των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων η «εξαφάνιση» των 1.000 δικογραφιών στην Κέρκυρα

Κέρκυρα: Βρέθηκαν σε σπίτι πάνω από 400 χαμένες δικογραφίες

Δίωξη στην εισαγγελέα Κέρκυρας για τις 502 δικογραφίες που …χάθηκαν

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις