Κέρκυρα: Βρέθηκαν σε σπίτι πάνω από 400 χαμένες δικογραφίες

δικογραφίες

Βρέθηκαν σε σπίτι στον Γαρούνα στη μέση Κέρκυρα οι πάνω από 400 χαμένες δικογραφίες μετά από επιχείρηση την οποία συντόνιζε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δ. Λαμπίρης, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας Κων/νο Κουκούτση αλλά και τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σπίτι, που ανήκει σε στενή επαφή δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των χαμένων δικογραφιών. Μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο όπου γίνεται η καταγραφή και ο απαραίτητος έλεγχος, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες.

Προ ημερών ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι των συνολικά 502 υποθέσεων που υπήρχαν στις δικογραφίες, αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές. Η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έγινε γνωστή εδώ και δύο μήνες περίπου στην αρχή ως φήμη και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το πρωτόκολλο των μηνύσεων των δικαστηρίων.

Πρόκειται για πρωτόγνωρο στα δικαστικά πράγματα της χώρας, κάνει λόγο ο Γιώργος Καλούδης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, αναφερόμενος στην υπόθεση εξαφάνισης πεντακοσίων και πλέον δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του το καλοκαίρι, όταν η υπόθεση είχε γνωστοποιηθεί, αναφέρθηκε στο αίσθημα ασφάλειας, τόσο των πολιτών, όσο και των δικηγόρων, το οποίο έχει κλονισθεί από την πρωτόφαντη αυτή υπόθεση εξαφάνισης 502 φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.

«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο  πανελληνίως γεγονός που προκάλεσε σοκ και έκπληξη. Δεν είναι ούτε 5 δικογραφίες ούτε 10 δικογραφίες, είναι 502 ή όσες είναι τελικά […]».

Η πρώτη δημόσια αποκάλυψη του θέματος έγινε από την εφημερίδα “Ενημέρωση” η οποία σημειώνει ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό το θέμα».

Οι υποθέσεις είναι ποικίλες και όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου πολλές από αυτές πρέπει να έχουν παραγραφεί ήδη. Ο Δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, δικηγόρους, κατήγορους και κατηγορούμενους να συμβάλουν στην επανασύσταση των φακέλων με όσα στοιχεία διαθέτει ο καθένας ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις