Κέρκυρα: Η απίστευτη υπόθεση με την εισαγγελέα με τις εξαφανισμένες δικογραφίες – Παραγράφηκαν 1.000 αδικήματα!

λιμενικός
Αναμένεται αύριο, η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για την παυθείσα -με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου- εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μ. Τ., η οποία κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.
Πρόκειται, για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 στην Κέρκυρα και αφορά την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή περίπου χιλίων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.
Η Μ.Τ. αρνήθηκε στην απολογία της το δόλο. Υποστήριξε πως είχε μεγάλο φόρτο εργασίας, παραδέχθηκε, ότι είχε χιλιάδες δικογραφίες και μηνύσεις σε εκκρεμότητα, ενώ είπε ότι δεν τις επέστρεφε στην υπηρεσία της, ακόμα κι όταν είχε απομακρυνθεί από αυτήν, γιατί πίστευε πάντα ότι θα μπορούσε να τις διεκπεραιώσει.
Προσπάθεια συγκάλυψης καταγγέλλει πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου
Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, ο οποίος κατέθεσε, ως μάρτυρας κατηγορίας και παρακολουθεί την εκδίκαση της υπόθεσης, καταγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρατυπίες, σε μια «προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου από την ανάκριση μέχρι το ακροατήριο». Ειδικότερα τονίζει: «Στη δίκη όχι μόνον δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι παθόντες σε χιλιάδες παραγεγραμμένα κακουργήματα και πλημμελήματα, αλλά και δεν αναγνώσθηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου, αλλά ούτε αυτά που προσκόμισαν, ο ίδιος, οι συνήγοροι υπεράσπισης και η πρώην εισαγγελέας Χριστούλη που αποκάλυψε την υπόθεση. Το δικαστήριο μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων κατά παράβαση της ποινικής Δικονομίας προχώρησε στην απολογία των κατηγορούμενων, χωρίς να αναγνωστούν τα αναγνωστέα έγγραφα».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις