«Κεραυνοί» κατά Πολάκη από Δικαστικούς Ελεγκτικού Συνεδρίου

ελέγχων

Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σημερινή ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε για την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη.

Αποδοκιμαστέα και καταδικαστέα χαρακτηρίζει την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η Ένωση προσθέτει ότι η προσωπική στοχοποίηση συναδέλφων των άλλων δικαιοδοτικών κλάδων και η θέση του κ. Πολάκη περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις κριτική των δικαστικών αποφάσεων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρουν:

«Η ακραία και αντιδικαιοκρατική πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη, η προσωπική στοχοποίηση συναδέλφων μας των άλλων δικαιοδοτικών κλάδων και η θέση του περί εκκαθαρίσεων στο Δικαστικό Σώμα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ελεύθερη και θεμιτή στις δημοκρατικές έννομες τάξεις, όπως η ελληνική, κριτική των δικαστικών αποφάσεων. Αντιθέτως, ως βαθιά προσβλητική για κάθε δικαστή που καθημερινά μοχθεί, υπηρετώντας το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, είναι αυτονοήτως αποδοκιμαστέα και εντόνως καταδικαστέα.

Μας αφήνει, πάντως, ικανοποιημένους η διαπίστωση, από όσα επακολούθησαν, ότι απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο συγκεκριμένος βουλευτής, αν και θορυβώδεις, παραμένουν τελείως περιθωριακές και χωρίς θέση στον δημόσιο διάλογο. Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ακόμη μικρότερη απήχηση βρίσκουν στους πολίτες, που εξακολουθούν να προσβλέπουν, με εμπιστοσύνη, στη Δικαιοσύνη, ως ύστατο καταφύγιο για την προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις