Κατασχετήριο στην υφυπουργό Ζέτα Μακρή – Δεν αποπληρώνει το χρέος της από δικαστική απόφαση

Μακρή
Πλήρης δικαίωση της Μένης Μαλλιώρη και στελεχών του ΟΚΑΝΑ από τις επιθέσεις της Ζέττας Μακρή

Κατασχετήριο κοινοποιήθηκε στην υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, για την αποπληρωμή οφειλομένης αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης σε βάρος της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μένης Μαλιώρη, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Συνέβη κι αυτό! Επί οκτώ χρόνια η υφυπουργός αρνείται να συμμορφωθεί σε δικαστική απόφαση που της επιδικάζει αποζημίωση συνολικού ύψους 9.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους από την ημερομηνία επίδοσης της αγωγής.

Παρά το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση εκδόθηκε το 2015 η κ. Μακρή αγνόησε το διατακτικό της αποφάσεως και άρχισε να πληρώνει μερικώς το 2020. Αρνούμενη, ωστόσο, έως σήμερα να αποπληρώσει την οφειλή στο σύνολο της και έτσι να συμμορφωθεί πλήρως στο διατακτικό της αποφάσεως.

Η καταδίκη της κ. Μακρή αφορά την συκοφαντική επίθεση που είχε εξαπολύσει το 2013 εναντίον της τότε προέδρου του ΟΚΑΝΑ καθηγήτριας Ψυχιατρικής κ. Μένης Μαλιώρη με αφορμή τη χρήση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου για τους τοξοεξαρτημένους, το οποίο η κ. Μακρή, ως αρμόδια τότε υφυπουργός Υγείας επεδίωκε να αλλάξει. Με δημόσιες δηλώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η κ. Μαλιώρη υποστήριζε τη χρήση ενός φαρμάκου που ήταν επικίνδυνο. Επίσης είχε ρητά δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό πώς εάν τα όσα υποστηρίζει αποδειχθούν ανακριβή τότε η ίδια θα παραιτηθεί.

Η συνέχεια της όλης διαμάχης περιήλθε στη Δικαιοσύνη όπου το μεν Πολυμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε την κ. Μακρή, τα δε ποινικά Δικαστικά Συμβούλια απάλλαξαν πλήρως την κ. Μαλιώρη, από τις καταγγελίες που είχαν εκτοξευθεί εναντίον της από την τότε υφυπουργό Υγείας.

Σήμερα η υφυπουργός Ζέτα Μακρή δεν έχει συμμορφωθεί στην δικαστική απόφαση και πολύ περισσότερο δεν έχει υλοποιήσει τη δήλωση της να παραιτηθεί.

Άραγε έχει ενημερωθεί για το θέμα το πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης;

Δείτε το ντοκουμέντο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Κανελλόπουλος: Ποιος είναι ο πρώην δικαστικός που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός του κόμματος Κασιδιάρη

Κολωνός: Η μητέρα 12χρονης καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού της κόρης της για να σταματήσει «να μιλάει»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις