Κ. Τσιάρας: Έτοιμο το πόρισμα για αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Αυστηροποίηση των ποινών, εντός του επόμενου διαστήματος προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας πως είναι έτοιμο το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησης του ποινικού κώδικα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσιάρας τόνισε πως εντός των επομένων ημερών πρόκειται να παραδοθεί το πόρισμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου πρώτα εκεί θα υπάρχει μια σχετική διαβούλευση πριν τη δημόσια διαβούλευση και την νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα με αφορμή και την υπόθεση της συζυγοκτονίας στα Γλυκά Νερά.

“Αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω γεγονότων τα οποία βρέθηκαν υπό φως της δημοσιότητας  και αποτέλεσαν σοκαριστικά γεγονότα για την κοινή γνώμη, έχει δημιουργηθεί τεράστια συζήτηση σε σχέση με την αναμόρφωση συγκεκριμένων άρθρων του ποινικού κώδικα και βεβαίως υπάρχει μια συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών” ανέφερε τονίζοντας πως υπήρξε μια γενικότερη αντίδραση  όταν η ΝΔ ήταν ακόμη αντιπολίτευση και τότε η κυβέρνηση μια μέρα πριν να οδηγηθούμε σε εκλογές ψήφισε έναν ποινικό κώδικα με κάποιες διατάξεις οι οποίες γεννούσαν πολλά ερωτηματικά.

Σημειώνεται πως έχει προαναγγελθεί σχέδιο της κυβέρνησης που θα προβλέπει ότι όποιος καταδικάζεται για ισόβια να εκτίει 20 χρόνια κάθειρξη, χωρίς να έχει δικαίωμα να κάνει χρήση προνομίων, αντί των 16, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη 

Χίος: Υπογράφηκε σύμβαση για την επισκευή του κτιρίου όπου λειτουργεί το…

Γ. Κώτσηρας: Στο «μικροσκόπιο» της ποινικής δικαιοσύνης και των αρμοδίων πειθαρχικών…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις