Κ. Τσιάρας: “Επιχειρούμε ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη για να πετύχουμε τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό”

Τσιάρας
Ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλάει τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, για την τέλεση του αγιασμού από τον μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και βουλευτές του νομού. Ο υπουργός έκανε εξαγγελίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων Λάρισας και της Καρδίτσας, σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

«Επιχειρούμε ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο χώρο της δικαιοσύνης για να πετύχουμε τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, απαντώντας σε παθογένειες και προβλήματα που λιμνάζουν, αλλά και για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη κοινωνία ότι η προσπάθεια είναι συνολική και γίνεται από όλους μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας κατά τη διάρκεια του αγιασμού στα δικαστήρια της Λάρισας. Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σημειώνοντας πως «είναι μεγάλη ανάγκη να επισπεύσουμε την πολιτική δίκη». Τόνισε δε ότι «η πιλοτική δίκη η οποία προβλέπεται, θα λειτουργήσει κυρίως υπέρ των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλά και αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Επίσης είπε ότι φέτος θα ολοκληρωθεί το πλαίσιο νομοθετικών παρεμβάσεων με τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών.

«Επιχειρούμε με αυτόν τον τρόπο να αναμορφώσουμε ουσιαστικά και να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ανάγκη το δικαστικό σύστημα», τόνισε ο υπουργός για να επισημάνει πως «σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά».

Μιλώντας για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των δικαστηρίων σε Λάρισα και Καρδίτσα, ο υπουργός είπε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικαστηρίων».

«Είναι μια πρωτοποριακή κοινή δράση του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να εκπονήσουμε σε πολύ ταχύ χρόνο τις απαραίτητες μελέτες και να ενταχθεί από την άλλη πλευρά στο αναμορφωμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο ιστορικών δικαστικών κτιρίων», είπε καταλήγοντας ο κ. Τσιάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση κοκαϊνης: “Η θετική απάντηση στην πρόταση γάμου ήταν η καταστροφή μου”. Όλη η απολογία της Ε. Πολυχρονοπούλου

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις