«Ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων»: Οι Δικηγόροι έχουν εξαντλήσει τα όρια των αντοχών τους

διαμαρτυρίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις έδρες των Πρωτοδικείων όλης της Χώρας, συγκεντρώσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων, στα πλαίσια της «Ημέρας πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων». Οι Δικηγόροι όλης της Χώρας διαμαρτύρονται για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Πρωτοδικείου Αθηνών στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσός, ανάμεσα στα άλλα επισήμανε :

«Οι Δικηγόροι έχουν εξαντλήσει τα όρια των αντοχών τους.

Η Δικαιοσύνη δεν έχει οξυγόνο για να αναπνεύσει.

Τα δικονομικά δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών είναι σε «καραντίνα»

Η καθημερινότητά μας στα Δικαστήρια, τα Υποθηκοφυλακεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες είναι τραγική.

Η οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων, μετά από ένα (1) χρόνο κλειστά Δικαστήρια, έχει αγγίξει τα όρια της επιβίωσης.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί επιτέλους δίπλα στον πληγέντα από την πανδημία κλάδο, λαμβάνοντας ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα που απαιτούνται, για να «ανασάνουν» οι Δικηγόροι».

διαμαρτυρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιοί δικηγόροι αναλαμβάνουν την υπόθεση

«Syriza channel»: Αποκαλύψεις στην Προανακριτική για συνάντηση Παππά-Χούρι-Καλογρίτσα στο Μαξίμου

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις