Η πρώην πρόεδρος της ΕΔΕ κάνει δήλωση εναντίον του προεδρείου της Ενωσης

δικαστικών

Εργαλειοποίηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς εξυπηρέτηση κομματικών αντιπαραθέσεων καταγγέλλει η πρώην πρόεδρος της ΕΔΕ κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, και νυν μέλος του Δ.Σ.

Η δήλωση της πρώην προέδρου
“Η εργαλειοποίηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων από τους ίδιους τους εκπροσώπους της και δη από το Προεδρείο της προς εξυπηρέτηση της κομματικής αντιπαράθεσης πλήττει τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης. Ο σκοπός της Ένωσης, ως επιστημονικού και συνδικαλιστικού σωματείου, καθορίζεται στο άρθρο 2 του Καταστατικού της και είναι η διασφάλιση και ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, η βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης. Οποιεσδήποτε ενέργειες, συμπεριφορές και δηλώσεις του Προεδρείου της, που υπερβαίνουν τον σκοπό αυτό και γίνονται όπλα στη φαρέτρα κομμάτων, είναι δε συνεχείς το τελευταίο διάστημα και καθορίζονται – λαμβάνονται μη τηρουμένων των προβλεπόμενων νομίμων διαδικασιών, βρίσκουν αντίθετους τους Δικαστικούς Λειτουργούς, οι οποίοι, με πραγματική Ανεξαρτησία, υπηρετούν τις αρχές του Κράτους Δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα Βαρουφάκη για υλοποίηση των εορτασμών του Πολυτεχνείου

 

Νέος εμφύλιος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Ποιοι κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις