Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντίθετη σε αποσπάσεις δικαστικών λειτουργών στο γραφείο Πικραμμένου

Στενιώτου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει “καινοφανή και αδιανόητη” την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η απόσπαση δικαστικού λειτουργού στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

“Με το άρθρο 5 της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχέδιο Νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες, τροποποιείται η παράγραφος 6 του άρθρου 51 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και δίνεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών και στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Η διάταξη είναι καινοφανής και αδιανόητη. Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν αποσπάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για υποβοήθηση του νομοθετικού έργου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογητική βάση για απόσπαση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα. Σε μια περίοδο που οι Δικαστικές Ενώσεις είναι αποκλεισμένες από την Κυβέρνηση και δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, την ίδια στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξαγγέλλει αλλαγές στην αξιολόγηση των Δικαστικών Λειτουργών έχοντας ήδη διατυπώσει από καιρό τις θέσεις του για την εισαγωγή του θεσμού του Δικαστή επί θητεία, τη μείωση του αριθμού Δικαστών και Δικαστηρίων και την επετηρίδα, η παραπάνω τροπολογία μας προετοιμάζει για τον σχεδιασμό που γίνεται ερήμην μας. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ενημερώνουμε διαρκώς την Διεθνή Ένωση Δικαστών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα”.

Διαβάστε ακόμη 

Σκληρή κριτική από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Παρατηρήσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις