Η Εισαγγελία Πρωτοδικών απαντά στην υπουργό Δ. Μιχαηλίδου για την υπόθεση του φόνου του 7χρονου στην Κυψέλη

ΜΚΟ

Απάντηση στην κριτική που άσκησε στην Εισαγγελία και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, από το Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με την υπόθεση του 7χρονου Ανδρέα , δίνει με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Στο Δελτίο Τύπου της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με τη δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί της ύπαρξης ευθυνών της για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον που διαβιούσε του φονευθέντος 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη καθιστούμε γνωστά τα εξής :

1] Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν το έτος 2018 υπήρξε καταγγελία κακοποίησης της αδελφής του άτυχου παιδιού, η οποία με άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας μας [κοινωνική έρευνα, αφαίρεση επιμέλειας από τη μητέρα της κλπ] απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης και φιλοξενίας της σε κατάλληλη δομή προς τούτο.

2] Καμία αναφορά-καταγγελία για το άτυχο αγόρι [από αστυνομική, προνοιακή ή άλλη Αρχή, φορέα ή ιδιώτη] δεν υπήρχε κατά τον ως άνω χρόνο που επιλήφθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης η Υπηρεσία μας, καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.

3] Μετά ταύτα η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας – από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής – θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας συγκρότησε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας

Πέντε χρόνια φυλακή σε νεαρό για το βιασμό του μικρότερου αδερφού του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις