Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου καλείται σε απολογία ως κατηγορούμενη για το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου

Παπαδάκου

Η ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή καλεί τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου σε απολογία ως κατηγορούμενη.

Η εμπλοκή της Γιάννας Παπαδάκου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου για το παραδικαστικό- παρακρατικό κύκλωμα, ξεκίνησε με τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή, που κατηγορήθηκε ψευδώς- και μέσω των ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κ. Παπαδάκου- για εμπλοκή στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία φάση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, ο Νίκος Παππάς φέρεται σε κασέτα να αναγνωρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Σάμπυ Μιωνή είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου και μετά φέρεται να ζητάει τη μεσολάβηση του ιδίου του επιχειρηματία στον Σταύρο Παπασταύρου- επίσης αδίκως κατηγορηθέντα από την ομάδα Παπαγγελόπουλου- να δώσει στοιχεία εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη, ώστε να επέλθει συμβιβασμός.

Τι είχε δηλώσει ο Σάμπυ Μιωνής:

“Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις” φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Γιάννας Παπαδάκου

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κίνηση σημειώνουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της δημοσιογράφου Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα καθώς καλείται μετά από απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής σε απολογία, “με μοναδικούς λόγους, όπως αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ότι μετέβη στο Παρίσι όταν πήγαν και οι αρμόδιοι εισαγγελείς για να πάρουν μαρτυρική κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιάνι για την λίστα Λαγκάρντ.

Επίσης, διότι ασκώντας ερευνητική δημοσιογραφία, πήρε συνέντευξη από τον ανωτέρω βασικό μάρτυρα Ερβέ Φαλτσιάνι, και έκανε ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης που εργάζονταν με το οποίο αποκάλυψε σημαντικές πτυχές του μεγαλύτερου σκανδάλου της Novartis”.

Οι καταγγελίες Ράικου εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου

Δεν είναι όμως μόνο ο Σάμπυ Μιωνής που έχει “δείξει” τη Γιάννα Παπαδάκου για εμπλοκή στην ομάδα Παπαγγελόπουλου. Και η κ. Ράικου, η πρώην Εισαγγελέας διαφθοράς, είχε μιλήσει για στενές, περίεργες σχέσεις της δημοσιογράφου με το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου. Μάλιστα η κ. Ράικου της είχε αποδώσει ρόλο μπροστινού:

Τον Φεβρουάριο 2017 ήρθε στο γραφείο μου η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και με ρώτησε εάν έχω στοιχεία εναντίον πολιτικών, είχε πει η Ελένη Ράικου για την κ. Παπαδάκου.

Η ερώτησή της με ξάφνιασε γιατί κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν μου την είχε κάνει. Όταν της είπα όχι, απόρησε. Λίγες μέρες αργότερα με πήρε ο κ. Παπαγγελόπουλος και με ρώτησε εάν έχω βρει στοιχεία για πολιτικούς. Και σε εκείνον αρνήθηκα. Στις αρχές Μαρτίου με ξαναεπισκέφτηκε η κα Παπαδάκου και πάλι μου είπε για πολιτικούς. Αρνήθηκα.

Φυσικά δεν της άρεσε η απάντηση και επέμεινε. “Πώς δεν έχεις; Και τα στοιχεία για τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο; Για τον Πικραμμένο το βίντεο που παίρνει χρήματα;” μου είπε.

Αιφνιδιάστηκα και της είπα πρώτη φορά ακούω τέτοια πράγματα.

Μου λέει “Φεύγω πάω τώρα να στα φέρω. Θα τα βρω και θα στα φέρω”.

Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, η οποία τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία. Συγκεκριμένα, “το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον προβληματισμό του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ως κατηγορούμενης, όπως ενημερωθήκαμε από την ίδια, από την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή της στη Γιάννα Παπαδάκου, μέλος της Ενώσεως, και τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα”.

Παράλληλα σημειώνει ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε γίνει απόπειρα να κληθεί ως ύποπτη, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, εξέλιξη που απετράπη μετά την σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη διαζευγμένη αλλοδαπή μητέρα έλαβε το επίδομα παιδιών

139 δικογραφίες στα Δωδεκάνησα για παράλειψη δήλωσης περιουσιακής κατάστασης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις