Η απάντηση του Αρείου Πάγου στα δημοσιεύματα για ελλιπή μέτρα ασφαλείας

σούπερ μάρκετ

Ανακοίνωση την οποία υπογράφουν η Αρεοπαγίτης Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα και o Επικεφαλής Γραφείου Τύπου Εκπρόσωπος Τύπου & Διεθνών Σχέσεων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας εξέδωσε ο Άρειος Πάγος και αφορά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

«Πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο σχολιάζουν δήθεν ελλιπή μέτρα ασφαλείας για τους εισερχόμενους στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα τη χωρίς έλεγχο είσοδο ατόμου, το οποίο οπλοφορούσε.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Το όπλο αυτό, περί του οποίου αναφέρεται ο δημοσιογράφος, έφερε και φέρει καθ’ όλα νόμιμα ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, ο οποίος, ως εκ της ιδιότητος και των εξ αυτής αναγκαίων συχνών επισκέψεών του στο δικαστικό μέγαρο που εδρεύει ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ήταν γνωστός στους αστυνομικούς που επιτηρούν και εποπτεύουν την είσοδο ατόμων στο ανωτέρω δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι, μάλιστα, γνωρίζουν ότι ο εν λόγω Εισαγγελικός Λειτουργός έφερε νόμιμα το συγκεκριμένο όπλο.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι ο τρόπος εισόδου στο συγκεκριμένο δικαστικό μέγαρο τόσον των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών καθώς και των Δικαστικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στον Άρειο Πάγο και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όσον και των δικηγόρων και του κοινού, καθώς και ο έλεγχος των εισερχομένων έχουν ορισθεί αρμοδίως από την έναρξη του παρόντος δικαστικού έτους (ήτοι από τις 18.9.2023)».

Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα
Αρεοπαγίτης Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας
Επικεφαλής Γραφείου Τύπου Εκπρόσωπος Τύπου
& Διεθνών Σχέσεων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Πισπιρίγκου: Νέα κατάθεση Μπουζιάνη – Απούσα λόγω ασθένειας η κατηγορούμενη – Συνέχεια κατάθεσης Ουρ. Δημακοπούλου

Έρχονται αυξήσεις συντάξεων σε δικαστές

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις