Γιατί οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην γνωστή δικηγορο Κωνσταντίνα Φουντέα

Φουντέα

Η γνωστή δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα συνελήφθη στην Κηφισιά, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης μετά από καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε 27 μήνες φυλάκιση για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.

Η σύλληψη της 48χρονης, έγινε στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κηφισιάς, όταν έπεσε σε τυχαίο έλεγχο των ανδρών της ομάδας ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί, την σταμάτησαν στην οδό Όθωνος και αφού ζήτησαν τα χαρτιά της, διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 27 μηνών για τα εξης αδικήματα:

-απόπειρα απάτης ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας

-ηθική αυτουργία απο κοινού σε πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου

-ηθική αυτουργία απο κοινού σε ψευδή βεβαίωση και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Το προφίλ

Η Κωνσταντίνα Φουντέα είναι μάχιμη δικηγόρος, εργατολόγος, με πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Ήταν υποψηφια δημοτικη συμβουλος στο δημο Διονυσου με την παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Μαζί για το Διόνυσο», στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.
Το δικηγορικό της γραφειο συνδέθηκε με υποθέσεις που αφορούν τη Novartis. Συγκεκριμενα, στη δικηγόρο έφταναν καταγγελίες των εργαζομένων της εταιρείας για πρακτικές εκβιασμού και εργασιακού μπούλινγκ, όταν αυτοί δεν συμφωνούσαν με συγκεκριμένες αποφάσεις της φαρμακευτικής.

 

Με κορωνοϊό δικαστικοί υπάλληλοι στην εισαγγελία Εφετών!

 

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Απολογούνται τη Δευτέρα οι κατηγορούμενοι

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις