Γ. Κώτσηρας για «Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων»: «Σκοπός του νομοσχεδίου η ποιοτική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Δικαιοσύνης»

ΑμεΑ

Στις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων» αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισε ο κ. Κώτσηρας σκοπός του προωθούμενου νομοσχεδίου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της κατάστασης των δικαστικών υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «η κωδικοποιημένη μορφή του παρόντος νομοσχεδίου καταδεικνύει ευθύς εξαρχής τον σκοπό του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη συνολική, αναλυτική και ενδελεχή αντιμετώπιση των οργανωτικών και λειτουργικών προβλημάτων του σώματος των δικαστικών υπαλλήλων, η συμβολή των οποίων στην ουσιαστική και ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης μέσω της διοικητικής υποστήριξης που παρέχουν είναι αναντίρρητη».

Με το εν λόγω Σχέδιο Νόμου, μεταξύ άλλων:
• Εισάγονται καινοτομίες στην κατεύθυνση προσαρμογής των διατάξεων του Νέου Κώδικα προς τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και στα ζητήματα οργάνωσης της Υπηρεσίας των δικαστικών υπαλλήλων.
• Θεσπίζονται ρυθμίσεις για την ενίσχυση του πλαισίου διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των δικαστικών υπαλλήλων.
• Προβλέπεται η αναδιάρθρωση των κλάδων των δικαστικών υπαλλήλων.
• Ορίζονται οι προϋποθέσεις και ο τρόπος εισαγωγής στο Σώμα των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και τα καθήκοντά τους.
• Εισάγεται ένα αξιοκρατικό, ορθολογικό και σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης των δικαστικών υπαλλήλων και ρυθμίζονται τα ζητήματα προαγωγής τους.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης εστίασε στην σημαντικότερη και πλέον καινοτόμο ρύθμιση που επιχειρείται με το παρόν σχέδιο του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και αφορά την δημιουργία δύο καινούργιων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα συνεπικουρούν τους δικαστικούς λειτουργούς στο έργο τους και είναι βέβαιο, ότι με τις ειδικές γνώσεις και κατάρτιση που θα διαθέτουν, θα καλύψουν ζωτικές ανάγκες στον χώρο της δικαιοσύνης και θα συμβάλλουν στην ποιότητα, την αποτελεσματική επιτάχυνση και το κύρος της.

«Το εν λόγω νομοσχέδιο συμβάλλει στην ουσιαστική και ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της κατάστασης των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και την θέσπιση δύο νέων κλάδων δικαστικών υπαλλήλων που θα συνεπικουρούν τους δικαστικούς λειτουργούς στο έργο τους», ανέφερε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις