Φλώρινα: Προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό στο σπίτι της

57χρονη

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό στο σπίτι της μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η 57χρονη από την Φλώρινα κρίθηκε προφυλακιστέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως η προμήθεια και άλλων όπλων.

Πάντως, για τον οπλισμό, ο 54χρονος σύζυγος της υποστήριξε στην ανακριτική διαδικασία ότι ήταν συλλέκτης διαφόρων οπλικών συστημάτων. Σε δήλωση του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Δημήτρης Στεφανίδης τόνισε ότι «η απόφαση για εμάς φαίνεται παντελώς περίεργη και άδικη και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα».

Υπενθυμίζεται, ότι σε έρευνα των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα, οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

Την ίδια ώρα, ο γιος του ζευγαριού σε δηλώσεις στην ΕΡΤ τόνισε πως η μητέρα του αλλά και ο ίδιος δεν γνώριζαν την ύπαρξη όλων αυτών των οπλικών συστημάτων υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μου είναι εθνοφύλακας και βραβευμένος σκοπευτής από τον στρατό. Δεν έχει ποινικό μητρώο και ποτέ δεν μας έδειξε ότι ασχολείται με κάτι παράνομο».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ζευγαριού Δημήτρης Στεφανίδης σημείωσε ότι «τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, δεν εμπλέκεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια ή κάτι παράνομο όπως ακούγεται».

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί και ο 54χρονος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι προτάσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την ενοποίηση των Ειρηνοδικείων

Προφυλακίστηκε 19χρονος για κοπή καλωδίων στη Γραμμή 1 του Μετρό – Αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις