Έτσι θα διοριστούν οι νέοι Δικηγόροι. Οδηγίες – Εκτυπώστε την αίτηση

δικαιοσύνη

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων εξεταστικής περιόδου A 2020 δεδομένων των έκτακτων συνθηκών λόγω COVID 19 θα πρέπει να αποστέλλουν τα δικαιολογητικά για το διορισμό τους στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] ή [email protected] ή [email protected] ή απευθείας στο πρωτόκολλο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης [email protected].

Περαιτέρω, παρέχεται η δυνατότητα αποστολής των δικαιολογητικών ταχυδρομικά στην διεύθυνση Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μεσογείων 96, ΤΚ 11527, Αθήνα, προς Τμήμα Α4. Συγκεκριμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1. Αίτηση για διορισμό δικηγόρου (δείτε παρακάτω κενή την αίτηση) στην οποία να αναφέρεται σε ποιο Πρωτοδικείο επιθυμεί να διοριστεί ο ενδιαφερόμενος και μεγαρόσημο των 3€ (δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας μεγαροσήμων από την υπηρεσία), το οποίο μπορείτε να προμηθεύεστε ηλεκτρονικά από την εφαρμογή taxisnet.
2. Υπεύθυνη δήλωση του α.8 του Ν.1599/1986, περί μη υπαγωγής του ενδιαφερομένου στα ασυμβίβαστα του Κώδικα Δικηγόρων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και περί μη καταδίκης στις αξιόποινες πράξεις του α. 6 ιδίου Κώδικα, η οποία να ακολουθεί την αίτηση προκειμένου να είναι δυνατή η εκτύπωση και συμπλήρωσή της.

Για τον Κωδικό Αριθμό Δημοσίευσης θα ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, (www.ministryofjustice.gr), όπου αναρτάται ο πίνακας επιτυχόντων, στον οποίο αναγράφονται οι ΚΑΔ και ανανεώνεται συνεχώς.
Ο πίνακας θα είναι αναρτημένος στην Αρχική Σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην κατηγορία «Προκηρύξεις» και στην υποενότητα Διαγωνισμοί – Δικηγόρων.
Ακολούθως, με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στην ιστοσελίδα του Ε.Τ. (www.et.gr), επιλέγετε τη στήλη «Αναζήτηση Δημοσιευμάτων με ΚΑΔ» για να πληροφορηθείτε το ΦΕΚ διορισμού σας.
Μέχρι τη δημοσίευση του ΦΕΚ στην ως άνω ιστοσελίδα, θα εμφανίζεται η ένδειξη «Σε στάδιο επεξεργασίας».

Μετά τη δημοσίευση ακολουθείτε τη διαδικασία που προβλέπεται στα άρθρα 24 και 4δ του ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων», όπως ισχύει, ήτοι ορκωμοσία και εν συνεχεία εγγραφή στο μητρώο του οικείου συλλόγου, αντίστοιχα.
Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες καλείτε στα 2131307236, 2131307088, 2131307230 και στις ανωτέρω αναφερόμενες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Εκτυπώστε-την-Δήλωση-Αίτηση

Διαβάστε επίσης 

Αποτελέσματα Επιτυχόντων Διαγωνισμού Δικηγόρων Εξεταστικής Περιόδου Α 2020 [PDF]

Νομική Σχολή Αθηνών: Πρώτη στον κόσμο φοιτητική ομάδα σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής διαιτησίας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις