Επί ποδός οι εισαγγελικές αρχές για τον Λιγνάδη και τις καταγγελίες εις βάρος του – Αναμένεται ένταλμα

Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει μηνυθεί για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας με αποκορύφωμα τη μήνυση που κατατέθηκε χθες εις βάρος του στην εισαγγελία από νεαρό άνδρα που κατήγγειλε πως όταν ήταν 14 ετών το 2010, βιάσθηκε από τον εν λόγω σκηνοθέτη – ηθοποιό, τον οποίο σημειωτέον έχουν καταγγείλει και άλλα πρόσωπα ως θύτη τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φέρεται να κατέθεσε μάρτυρας η οποία εισέφερε σημαντικά στοιχεία για όσα καταγγέλλονται αναφορικά με τον ηθοποιό. Η κατάθεσή της φέρεται να ήταν πολύωρη και να εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική από την εισαγγελία. Και αυτό καθώς η μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά και γεγονότα όσον αφορά στον τρόπο ζωής του καταγγελλόμενου ηθοποιού.

Η νέα μήνυση

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β’ τάξης Γυμνασίου» δήλωσε ο δικηγόρος του μηνυτή Ι. Βλάχος και προσέθεσε: «Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ο δράστης είναι πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα». Ο κ. Βλάχος ζήτησε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας και τόνισε την ανάγκη να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης «διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Η τετράωρη κατάθεση της μάρτυρα του Βασίλη Κ. για τον Λιγνάδη

Ο δικηγόρος του 30χρονου που έπεσε θύμα βιασμού στα 13 του χρόνια μιλά για τη δικαίωση του πελάτη του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις